Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam pytanie o wskazanie kontrolek. Zakupilem dwa tyg temu e53 2004 r i caly czas swieci mi sie kontrolka pomiedzy licznikami tak jakby dwa samochody. Od czego ona jest??
Opublikowano
Kolego a jaka masz stacje z nawigacja z duzym wyswietlaczem czy zwykle radio na kasety i zmieniarka w bagazniku?
Opublikowano

To jest elektroniczny system autostradowy oszczegajacy kierowce przed utrudnieniami na drodze.

Np. autostrada najlepiej rozbudowana w ta elektronike jest 2 w Niemczech.

Opublikowano
A skad kupiles auto??Mozliwe ze w radiu masz ustawione aby tak bylo. Poszukaj w wiadomosciach o ostrzeganiu o korkach i podobnych rzeczach. Chyba poprzez info sie wylacza.
Opublikowano
Pierwsze słyszę żeby w tym modelu była taka kontrolka. też mam X5 z 2004 roku i nawet dzisiaj robiłem test zegarów żeby się wszystko zaświeciło i nic takiego o czym mówisz nie zauważyłem...
Opublikowano
Pomylilem sie apropo tego z radiem. Jest to ACC (Active Cruise Control). Jaka masz kierownice??Bo to tam sie ustawia. Pewnie masz tempomat wlaczony i dlatego tak jest.
Opublikowano
Pomylilem sie apropo tego z radiem. Jest to ACC (Active Cruise Control). Jaka masz kierownice??Bo to tam sie ustawia. Pewnie masz tempomat wlaczony i dlatego tak jest.

Jeszcze jedno. Czy robiles test 2 w OBC?? Niby kasuje to test 21 jakby co i juz nie bedzie swiecic.

Opublikowano

Jeszcze jedno. Czy robiles test 2 w OBC?? Niby kasuje to test 21 jakby co i juz nie bedzie swiecic.

Tempomat mam wylaczony. A jak sie robi ten test?? A kierownice mam trojramienna sterowanie telefonem tempomat radio.

Opublikowano
O ile dobrze pamietam to przytrzymujesz prawy guzik na desce i przekrecasz kluczyk. Nastepnie jedziesz guzikiem az do 21 i to jest reset kompa.
Opublikowano
O ile dobrze pamietam to przytrzymujesz prawy guzik na desce i przekrecasz kluczyk. Nastepnie jedziesz guzikiem az do 21 i to jest reset kompa.

OK wszedlem na ten 21 kod i co dalej?? Trzeba cos nacisnac?? Bo jak narazie nic sie nie dzieje..

Opublikowano

Tez mam ta kontrolke ale sie jeszcze nigdy nie zaswiecila choc moje auto jezdzi tylko po Niemczech a nieraz tez byly utrudnienia.

Wiec olorob x5 czy to napewno to co piszesz?

Opublikowano
Witam. Ja u siebie też tego nie zauważyłem. Czy do tego systemu wykorzystywane są czujniki parkowania, czy jakiś radar, laser? To jakby aktywny tempomat???
Opublikowano

Czy są za to odpowiedzialne poniższe opcje:

ACC_FLAG

nicht_aktiv

ACC_V_SET_MAX

v_max_acc

ACC_V_SET_MIN

v_min_acc

ACC_ABSTAND_ANZ

nicht_melden

ACC_INAKTIV

nicht_melden

???

Opublikowano

Jak odbiorę auto od mechanika (za tydzień lub dalej) to przekoduję je i zobaczymy co to da.

Chodzi mi o uaktywnienie opcji:

ACC_FLAG

nicht_aktiv

na

aktiv

oraz dalsze opcje na melden.

Chyba że ktoś zrobi to wcześniej za mnie ;) i się tu pochwali.