Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomóżcie;/

Musze oddać wtryski do regeneracji i nie wiem gdzie je zawieźć żeby nie musieć jechac z nimi 2 razy;/ zna ktos w okolicach Pszczyny Na śląsku dobry warsztat zajmujący sie takimi sprawami??

a dórga sprawa to msze wymienić pasek klinowy ten długi od alternatora pompy wspomagania itd i nie wiem czy kpic oryginał za niecałe 200zł czy moze jakiś dobry zamiennik co radzicie??

Opublikowano

polecił mi to znajoy z serwis ponieważ podczas jazdy np gdy mocno przyspieszam na 4 to naraz gaśnie mi auto;/ niekiedy na wysokich obrotach niekiedy na niskich i nie wiem co to może być;/ komp pokazuje błąd ciśnienia paliwa na rampie albo za małe ciśnienie na rampie,

SPowiedział mi ze to którys wtrysk leje albo nawet kilka;/ wiec i tak musze je wyciągać by wymienić uszczelke pokrywy no i dam je chociaż do sprawdzenia, mam nadzieje że nie skasują mnie za dużo za same sprawdzenie;/

Robiłem dzisiaj test przelewowy i po 2 mozę 3 min na 1 cylindrze było 10ml paliwa na 2 20ml paliwa na 35ml, na 4 5ml, na 5 0ml, i na 6 5ml

słyszałem zę test przelewowy tak naprawde o niczym nie mówi więc nie wiem co mam zrobić ponieważ takie gaśnięcie silnika jest niebezpieczne np przy prędkości 180km/h jechałem normalnie aż tu naraz szarpło mi autem jakbym do czegoś walnoł silnik zgasł a ja po całej drodze latałem;/

Opublikowano
pytałem sie mechanika czy to tak czasami reglator cisnienia na pompie albo czójnik ciśnienia na listwie a on gadał ze napewno to którys wtrysk leje i temu sie tak dzieje ze sapda cisnienie;/
Opublikowano
kolego nie wiem czy CI to pomorze, czy nie, miałem ostatnio podobny problem w pracy, że gasło mi auto w czasie jazdy. Co prawda całkiem inne auto, bus Peugeot Boxer 2.8 hdi na CR, też w serwisie sprawdzali wszystko za koleją wtryski były wyciągane na stół itd, wina była w pompie paliwa w baku