Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam turasa z motorkiem M54B22 jak w tytule.

Pobieżnie dowiedziałem się że można podnieść moc zakładając dolot od M54B30 i wydech od M50/M52 i tu właśnie jest moje pytanie.

Czy wydech da się skompletować tak aby były to klocki w stylu plug&play czy trzeba będzie rzeźbić?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dolot owszem, zaś wydech oddać do fachowców np eltec. Zainstalować ekumaster i wykonać strojenie na hamowni. Wówczas cała operacja ma sens. Z tym, że taki wydech to koszt około 2500,00 zł, ekumaster 750,00 zł, podłączenie 450,00 zł, strojenie + hamownia od 700-1200,00 zł. Robi się swap na 3.0l

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie rozumiesz, w tamtym temacie jest opisane oddlawianie silnika 2,5 litra :) Ty masz 2,2 litra więc nie osiagniesz takich efektow jak tam. Do tego nie wiem na 100% ale nic z silnika m50 czy m52 nie bedzie pasowalo odkręć/przykrec, a kolektor dolotowy pewnie wogole nie bedzie pasowal.

Ogolnie jak chcesz odczuc cokolwiek szykuj 5 tys pln na sensowna robote, lub wrzucaj wiekszy silnik - bardziej polecane