Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam parę pytań dotyczących BMW E46 320d 2004

Właśnie kupiłem sobie taki samochodzik jest on po małej stłuczce (przód od pasażera) i poprzedni właściciel przed sprzedażą go podrobił wymienił maskę błotnik lampy chłodnicę i mam parę pytań

1 dotyczy lamp lampy po odpaleniu się poziomują same czyli był xenon i listewki są ze spryskami ale pompka do tych spryskiwaczy jest "podłączona" skręcone kabelki do kabli od pompki spryskującej szybę i niema żadnych innych wolnych kabli czy były jakieś wersje bez xenonu tylko z automatycznym poziomowaniem ?

2 nie miałem nadkola i tego czujnika co włącza podgrzewanie spryskiwaczy i lusterek ale nie mam kostki ani kabla do tego czujnika czy w każdym E46 są te czujniki ?

3 i ostatnie pytanko ;p z wiąski zasilającej wiatrak chłodnicy wychodzi cztery kabelki zakończone kostką na początku myślałem że to od wentylatora klimy ale okazało się że w E46 2.0 d jest tylko jeden wentylator elektryczny potem myślałem że to do tego czujnika szronu czy jakoś tak co włącza to podgrzewanie dysz ale tam ma być dwa kabelki i do pompki spryskiwaczy reflektorów też nie będzie pasować więc do czego to może być ta kostka

Opublikowano

1. Tak były wersję z automatycznym poziomowaniem bez ksenonu. Przynajmniej ja tak mam.

2. Lusterka grzeją cały czas, niezależnie od temp.

Opublikowano
3. Do sterownika wentylatora dochodzi kostka z 3 przewodami (zasilanie, masa, sygnał). Może kostka o której mowa jest od czujnika smrodu (??)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1. Tak były wersję z automatycznym poziomowaniem bez ksenonu. Przynajmniej ja tak mam.

To, co masz, to żadne automatyczne poziomowanie, tylko samodiagnoza silniczków lamp. Ma to każde e46.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej wrzucić VIN do rozkodowania :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie wiem właśnie czy były xenony ale włącznik świateł nie ma tego pokrętła do regulacji wysokości tylko jest jeden do ściemniania i rozjaśniania podświetlenia

a ta kostka to ma cztery kabelki dwa brązowe (pewnie masa) żółty i niebieski i to chyba te czujnik "smrodu" :D