Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tutaj nie używałem papierów sciernych. Poprzednia warstwe gumy usunalem acetonem. Nie dawalem podkladu. Nalozylem z tego co pamietam 5 warstw, ale mysle, ze to za duzo jednak. 3-4 warstwy sa naprawde wystarczajace. Kazda warstwe odczekiwalem do wyschniecia i kladlem nastepna.
Opublikowano
Tak wyglądają pady po (chyba) 5 warstwach w E60.

8903c202b2346dc8.jpg

2a4411ef846d0597.jpg

5c230f8574f30c8b.jpg

6c6c487cb2ba4dbc.jpg

no no efekt mega !

u mnie grzanie się właśnie dokłada u tapicera do sporta i muszę prysnąć te plastiki, bo kierownice kupiłem w dość słabym stanie

tutaj też jest gumowa powłoka, tak jak na innych plastikach ? Acetonem też czyściłeś? Przyciski jakoś odłączałeś od reszty, czy oklejałeś? No i jeszcze jedno pytanko :D Czekałeś na wyschnięcie parę h czy parę min ?

sorki, że tak pytam, ale efekt jest mega i też chcę taki uzyskać :P

Opublikowano
Tak, fabrycznie jest gumowa powłoka. Usuwanie gumy acetonem i przed malowaniem odtluszczone benzyną ekstrakcyjną. Przyciski da się wymontować, nie trzeba oklejać. Między warstwami czekałem ok 25min. 3 warstwy są wystarczające, nie ma co przesadzać ;)
Opublikowano
Tak, fabrycznie jest gumowa powłoka. Usuwanie gumy acetonem i przed malowaniem odtluszczone benzyną ekstrakcyjną. Przyciski da się wymontować, nie trzeba oklejać. Między warstwami czekałem ok 25min. 3 warstwy są wystarczające, nie ma co przesadzać ;)

okey dzięki za info :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jakiego papieru ściernego użyć przed malowaniem plastików? 360 i jeszcze jakiś ? Podpowie ktoś?

z tego co zawsze yoshi pisał, to wystarczy gumową powłokę zedrzeć i odtłuścić, nie trzeba papierem przejeżdżać tego

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Muszę odgrzać temat i zapytuję, czy znacie kogoś (kto zawodowo zajmuję się tym tematem), a komu mógłbym zlecić renowację plastików E46 tj. konsolę środkową i tunel z jego schowkiem, gdyż "nie znam się, jetem zarobiony..."?

Z góry dzięki za info!

Opublikowano
Tutaj nie używałem papierów sciernych. Poprzednia warstwe gumy usunalem acetonem. Nie dawalem podkladu. Nalozylem z tego co pamietam 5 warstw, ale mysle, ze to za duzo jednak. 3-4 warstwy sa naprawde wystarczajace. Kazda warstwe odczekiwalem do wyschniecia i kladlem nastepna.

Witam

Muszę odgrzać temat i zapytuję, czy znacie kogoś (kto zawodowo zajmuję się tym tematem), a komu mógłbym zlecić renowację plastików E46 tj. konsolę środkową i tunel z jego schowkiem, gdyż "nie znam się, jetem zarobiony..."?

Z góry dzięki za info!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
yoshimura01, który lakier na podstawie doświadczenia możesz teraz polecić? Chcę pomalować te czarne plastiki w E46?
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...