Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.

Napiszę ten post trochę w innej formie ponieważ chcę żebyście sami doszli do rozwiązania problemu.

a wyglądało to tak:

-wróciłem z trasy wieczorem ,auto zaparkowałem pod chmurką a mrozu było minus 25 st.

-w czasie jazdy samochód sprawował się bardzo dobrze.

-5 km przed domem zatankowałem 20l benzyny

- przepisowo zgasiłem na benzynie {mam również LPG}

teraz dzień drugi:

aku.mam nowy więc rano idę pewny,że odpali.

rozrusznik kręci,paliwo jest a silnik nie odpala, zawiodla mnie pierwszy raz w ciągu 3 lat użytkowania.Podczas rozruchu próbowała załapać tak jakby na 1 lub 2 cylindry,ale się nie udało aku.padł.

Ładowanie akumulatora, kable do drugiego i dalej to samo nie zapala.

I tak przez 3 dni a międzyczasie sprawdzona iskra,stan paliwa,płyn w chłodnicy,wszystkie połączenia elektryczne.,opcja szukaj na tym forum wykożystana do maximum.

:) odpaliła dziś rano za pierwszym tyknięciem rozrusznika :clap:

kto zgadnie gdzie był problem?

przyczynę problemu podam niebawem.

jak to jest? własciciel niemoże odpalić auta a złodziej robi to w 20 s. :mrgreen: :mrgreen:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Chciałbym wrócić do tematu problemów z odpalaniem po zgaszeniu na gazie. Zamiast dopalacza gazu do mojej instalacji lepszy byłby ponoć elektrozawór hermetyczny zamontowany tuż przy wejściu gazu do mieszalnika. Kiedyś takie zawory montował Landi Renzo w celu zapobiegnięcia takim problemom, bowiem konstrukcja reduktora powodowała ulatnienie się zgromadzonego (po zgaszeniu silnika i zamknięciu elektrozaworu przy reduktorze) w reduktorze gazu do kolektora. Czy ktoś może słyszał o takich zaworach? A może ktoś wie gdzie kupić coś takiego?
Opublikowano

Witam

pytanko co do tego "dopalacza fgazu"

ja tez mam instalacje brc ( gaz sekwencyjny) ale co dokladnie daje tako dopalacz???

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg