Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na załączonym filmie. Na bardzo niskich obrotach słychać klekotanie po delikatnym dodaniu gazu. Po przekroczeniu 1k obrotów już normalnie ładnie "buczy". Czyli występuje podczas manewrowania na parkingu, albo w korku.

Czy to normalne? Czy już się przyzwyczaiłem i nie powinno tak być?

Rok 2005, przebieg 140k (tak, na pewno), korekcja wtrysków OK. Brak błędów. Poza tym wszystko ok, śmiga, zbiera się jak trzeba.

Kolektor nowy, DPF sprawny, program seria.

http://www.youtube.com/watch?v=6wN9aKgxweU

Opublikowano
A czy ten klekot nie jest może podobny do metalicznego dźwięku dochodzącego z okolic wlewu oleju? Ja się spotkałem z tym w jednym E60 525d, które oglądałem...
Opublikowano
Sprawdziłem, tak jest tylko na zimnym silniku, więc chyba norma. Chyba, bo żaden z kolegów z forum nie napisał czy też tak mają czy nie...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tak nie mam. U mnie jest cisza.

Chyba masz faktycznie jakis gówniany olej zalany.

Ja leje Castrol Edge 0w40 zgodny z normą BMW LL-04 (nadruk na opakowaniu).

Kupuje w Makro.

Opublikowano
Jaki olej Panowie? Jeżdze całe życie na castrolu, zaczeło stukać i co to jest -to jest POMPA WODY

Tyle pozdr

Ponieważ jestem bardzo zainteresowany rozwiązaniem, a nie rozumiem do końca Twojej wypowiedzi. Ty twierdzisz, że to stuka pompa wody? Miałeś to, wymieniłeś i teraz jest OK?

Opublikowano
Jaki olej Panowie? Jeżdze całe życie na castrolu, zaczeło stukać i co to jest -to jest POMPA WODY

Tyle pozdr

Ponieważ jestem bardzo zainteresowany rozwiązaniem, a nie rozumiem do końca Twojej wypowiedzi. Ty twierdzisz, że to stuka pompa wody? Miałeś to, wymieniłeś i teraz jest OK?

tak wymionan pompa wody i cisza od razu zrobiłem jeszcze profilaktycznie dwie rolki i nowe paski - ciekawe prawda?

brokat_
Opublikowano
Sprawdź tez korekty wtrysków czy któryś wtrysk niema za dużej korekty lub czy przy obciążeniu nie idzie w duża korektę.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam koledzy.Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem BMW e60 525d z przebiegiem 104000mil.to mój pierwszy diesel wiec pytanie do was czy ten silnik dobrze brzmi?jedyny problem jaki z nią mam to en gumowy łącznik za skrzynia biegów ( prop shaft) jest do wymiany.proszę o opinie:)pozdrawiam