Skocz do zawartości

Wymiana żarówki na desce rozdzielczej ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam do wymiany przepaloną żarówkę podświetlenia poziomu paliwa na desce rozdzielczej. Panowie czy jest dużo roboty czy wystarczy odkręcić kilka śróbek ??? Pozdro Kris
Opublikowano

Ale najpierw odpenij klemy z akumulatora bo jak odepniesz wtyczki ( tez z tylu licznikow ) przy podlaczonym akumulatorze to bedzie sie swiecil Airbag

A reszta jest juz bardzo prosta tak jak napisal brajan

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
... żarówka w plastykowej oprawie - 1.2W / 12 V - mocniejszej nie zakładaj - topi plastik , f-ma Osram - do więkrzości liczników - koszt ok. 3.50 zł - :naughty: nie musi być z serwisu ....
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
mam ten sam problem i nie daje rady wyciagnac zegarow bez sciagania kierownicy...nie mam regulacji polozenia i nie mam miejsca zeby je wycuagnac...
Opublikowano

dopiero co kupiłem bmke i też miełem problem bo zarówki popalone albo wcale ich nie było np w absie :)

1. ściągasz kierat

2. odkrecasz 2 śrubki

3. wyciągasz zegary

kłopot jest z ustawieniem kieratu spowrotem tak jak był wiec albo bieżesz foliopis i robisz kreske tam gdzie jest śróbka albo jak masz zbieżność w porządku to nie wkręcasz śróbki tylko jedziesz 5km/h i jak jedzie prosto to wkładasz kierownice :) troche ryzykowne ale działa :)

Opublikowano

ludzie jak to jest z tymi żarówkami,ostatnio wymieniałem kondensatorki licznika,otwieram licznik,a tam nie ma 5 żarówek razem z tymi mini oprawkami :?: .Było to 1.jakiś trójkąt,a wokół niego jakaś okrągła strzałka,2.znaczek<-*->,3.znaczek pasów zapiętych,4.check engine ,.5.akumulator-żaróweczka ale 2 sztuka

Te znaczki to oczywiście pola które mają podświetlać te żaróweczki.

Na dodatek w miejscu nr.1---w niejsce gdzie ma siedzieć żarówka w oprawce jest jakiś długi plastyk,ma kształt zbliżony do opwawki,ale nie ma na nią miejsca :?: DODAM,ŻE MOJE AUTO TO E32 3,5l 92r

zastanawia mnie czy mogę nie mieć tych funkcji,gdzie jest brak żarówek :?: :?: :?:

JACA

Opublikowano
... no jak nikt wcześniej nie powyciągał to pewnie w Twojej Buni nie ma tych funkcji - liczniki są standartowe do danego modelu a nie wyposarzenia ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
... żarówka w plastykowej oprawie - 1.2W / 12 V - mocniejszej nie zakładaj - topi plastik , f-ma Osram - do więkrzości liczników - koszt ok. 3.50 zł - :naughty: nie musi być z serwisu ....

a to dlaczego? ja zakladalem mocniejsze i nie bylo komplenie zadnych problemow.