Skocz do zawartości

Tylne zawieszenie NIVO - pomocy !!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas tych p******* mrozów strzeliło mi zawieszenie (tył-prawy) cały tył osiadł i wygląda jak niskoosadzony bolid, przy czym słychać z tylnego prawego koła syk uciekającego powietrza. Mechanik do którego zaprowadziłem auto powiedział że poleciała poduszka pneumatyczna od zawieszenia. Ponoć taka poduszka w sklepie to koszt ok. 1000 PLN :jawdrop: Czy można to jakoś naprawić ?? czy będę zmuszony wydać taką sumę??

Jeżeli ktoś się na tym zna proszę o pomoc.

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

Opublikowano
Ostatnio rozmaiwiałem ze znajomy i też ma ten sam problem - poduszki juz ma sparchaciałe - tez mówił ze koszta 1 szt. to 1000 PLN
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
mój kuzyn miał Nivo u siebie, kupiliśmy auto w Niemczech i w czasie drogi do Polski siadło na glebie, okazało się to samo co u Ciebie. On zrobił tak: wsadził kompletne metalowe zawieszenie za 1500 pln i teraz nie ma problemu żadnego,

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano

obawiam sie, ze trzeba wymienic obie, bo druga za chwile pojdzie.

One nie tylko parcieja ale w zimie sa "obmywane" przez piach i sol z drogi. To nie przedluza ich zywotnosci ;(

ktory to rocznik?

pozdrawiam

t.

Opublikowano

WITAM TEZ POSIADAM AUTO Z TAKIM ZAWIESZENIEM I TEZ SIE NIE OBYLO BEZ PROBLEMOW

PODUSZKI SA DWIE

-NIEBIESKA

-CZERWONA

NIBY ROZNIA SIE WYTRZYMALOSCIA I OCZYWISCIE MOCOWANIEM

JESLI CIE PORATUJE MAM 1 CZERWONA UZYWANA Z MOJEGO AUTA CALA

W ASO SA PO 650PLN ZA SZT. PO TYLE JA PLACILEM W AUTO-BAWARIA

POZATYM W ZIME ZAUWAZYLEM ZE POMPKA NIVO LUBI TEZ POWARIOWAC...

ACH B.LATWO JA WYMIENIC ... :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałęm podobny problem,pękła poduszka,dokonałem wymiany (uważaj na spinke mocującą przewód do poduszki,nie da sie jej kupić osobno - poszukuję takiej spinki,jakbyś kupował używana poduszkę - ja dałem 250/szt poproś o spinkę mocującą przewód do poduszki,jest dwucześciowa,chętnię odkupię,jak możesz kup dwie poduszki i wtedy oczywiscie dwie spinki ) jest jedna rada,sprawdź czy masz zawieszenie serial czy sport,poduszki są różne,poza tym po wymianie pojedź na sprawdzenie poduszek a mianowicie ich wysokości i jak pracuje nivo.Jeśli chodzi o dbanie,ja smaruję je co jakiś czas smarem silnikonowym,specjalnym używanym w elektrowniach do elementów gumowych,on wsiąka w gumę na długo i się nie klei a poduszki myśle że będą dłużej działać.Pozdrawiam.