Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem który chciałbym opisać dotyczy palenia auta , a dokładniej gdy silnik jest zimny odpala elegancko z benzyny i po złapaniu temperatury przerzuca się normalnie na gaz , ale gdy silnik się nagrzeje i postawie auto przypuśćmy na 2 godz. to muszę go długo kręcić żeby odpalił , i ten problem występuje nie tylko na gazie ale również na benzynie. Filtr gazu był wymieniany , gaz ten to niby "stag " i ma on 7 lat , zakładany był w Niemczech. Tylko dziwne jest to że jak czytałem te wszystkie papiery to na moje nazwa tego gazu to jakiś " easy-jet " Auto mam około 1 miesiąca wiec dokładnie nie wiem jeszcze co i jak , ale prosiłbym o jakieś wskazówki , jeżeli będzie trzeba to postaram się dodać filmik z owym problemem. Pozdrawiam.
Opublikowano
Parownik od gazu przepuszcza i "zalewa" go na postoju.

tez na to stawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
a jakaś inna przyczyna mogła by być tego? bo parownik to raczej spory wydatek.... jakieś inne pomysły ?
Opublikowano

tez na to stawiam.

Zakładając że to nie jest gaz sekwencyjny

Opublikowano
jsli obiaw wystepoje tylko po dluzszym postoju to polecil bym wyjecie pompy ppaliwa i sciagnac klips pod nim jst sprerzynka na koncu gumowy grzybek rozciag sprezynke troszke i zluz wszystko do kupy to zaworek powrotny lub przelwowy i sprawdz cisnienie ok nie mnijsze jak 3 bary u mnie jest 8 barow
jedynakk
Opublikowano

tez na to stawiam.

Zakładając że to nie jest gaz sekwencyjny

tak jest to sekwencja

jsli obiaw wystepoje tylko po dluzszym postoju to polecil bym wyjecie pompy ppaliwa i sciagnac klips pod nim jst sprerzynka na koncu gumowy grzybek rozciag sprezynke troszke i zluz wszystko do kupy to zaworek powrotny lub przelwowy i sprawdz cisnienie ok nie mnijsze jak 3 bary u mnie jest 8 barow

w wolnej chwili w pracy sprawdzę, będę się odzywać.

Opublikowano
ale jak juz postoi te 2 godziny i chcesz go odpalic to kreci wogole czy cos lub jakies inne odglosy slyszysz? ;>
Opublikowano
ja mam zwykły gaz i mam to samo jak jest zimany zapali ładnie ale zgaśnie i za 2 razem jak odpalam dodam gazu to chodzi po przełonczeniu na gaz chodzi ale po zgaszenia długo musze krecic tak jak by chciał zapalić a nie mógł