Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, chce wymienić olej i razem z tym odme. Olej olejem, ale co dokładnie wchodzi w skład elementów które trzeba wymienić jesli chodzi o odme? Czy ktoś na szybkiego podpowie mi gdzie jest ta odma i jak ją wymienić?
Opublikowano

najlepiej zajrzyj tutaj www.realoem.com wpisz vin twojego samochodu i sprawdź czy masz odmę z separatorem czy bez.

Z twojego opisu wnioskuje ,że masz silnik M57N (218 km) bo auto z 2004 to pewnie będzie odma z separatorem plastikowym.

Możesz też pojechać do ASO i kupić tam cena praktycznie ta sama czy to w ASO czy na alledrogo.

Opublikowano

Dzieki bardzo za podpowiedź, dziś odbieram odme w BMW bo niestety jako zamiennik nie występuje, koszt 3stówki.

A teraz jeszcze jedno pytanie, może jak już mam wszystko na wierzchu to warto by było sciągnąć kolektor i zajżeć do tych urywających się klapek o których tak czesto się mówi ? Tylko co z tym zrobić, wyjąć i zostawić bez, czy zaślepić? Czy któraś z opcji nie ma negatywnego wpływu na jakość jazdy typu mniejsza moc lub coś tym podobnego?

Opublikowano

zamiennika nie ma,ale na allegro kupisz za 200zl :wink:

ASO zdarlo z Ciebie stowe, bo ja kupowalem swego czasu tez w ASO i cena byla taka jak na allegro