Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w tytule, czemu zaczyna mi szarpać autem jak włącze klime. Dziś wymieniałem nastawnik, bo mojego nie dało sie już uratować i po zamontowaniu i ustawieniu dawki na gorącym silniku na 3,5 auto chodzi jak marzenie do momentu, aż nie włącze klimatyzacji wtedy zaczyna szarpać i klekotać a dawka zwiększa się do około 4,7. Klima się zatarła czas na wymiane elektromagnesu?
Opublikowano
sądząc po tym o ile zwiększa się dawka to wygląda na to że klima generuje straszne obciążenie, nie zaszkodzi przejżeć sprzęgiełko, jak dla mnie to sprężarka się przyciera i nie zawsze oznacza to dziwne dźwięki z pod maski.

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak miałeś mało czynnika w układzie klimy, to mogłeś przytrzeć sprężarkę, a piszczenie to prawdopodobnie sprzęgiełko które po załączeniu męczy się do momentu aż ruszczy bebechami sprężarki.
Opublikowano
tez sie dolacze do malej ilosci czynnika w ukladzie, u mnie tez tak telepalo dopoki nie dobilem czynnika ok 50 g., teraz czasami zatelepie ale sporadycznie
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma takiej możliwości.

Musiałeś patrzeć na coś innego.

Tylko serwis klimy może ci to sprawdzić.