Skocz do zawartości

BMW E39 AUTOMAT 2.0 BENZYNA luz poprzeczny amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie i mam zapytanie.czy moze ktos doswiadczyl luzu poprzecznego na amortyzatorze przod?? Pytam poniewaz po wymianie calego zawieszenia z przodu lacznie z amorkami wszystko bylo ok az tu nagle zaczelo mi trzepac kierownica przy hamowaniu. Standartowo wszystkie wachacze do sprawdzenia tarcze i klocki .Przy sprawdzaniu amorkow okazalo sie ze posiadaja LUZ POPRZECZNY ZNACZY JAK ZLAPIE AMOREK W POLOWIE I ZACZNE NIM SZARPAC ZACZYNA STUKAC W MIEJSCU GDZIE WCHODZI LOZE DO AMORKA MA TAM Z 3~4MM LUZU .Mam tak byc???? :shock:

PS;

Dodam ze amorki sa nowiutkie lacznie ze sprezynami maja moze 3 miesiace. CZY TAKI LUZ MOZE POWODOWAC DRGANIA KIEROWNICY PRZY HAMOWANIU!!!!! :(

Edytowane przez ciasto21

BMW - marka stworzona dla radosci z jazdy

Bardzo Madry Wybor

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nawet stary amor z przebiegiem ponad 200 000 km gdy wywalałem go na złom nie miał takiego luzu.

Myślę , że były niewłaściwie zamontowane.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
nawet stary amor z przebiegiem ponad 200 000 km gdy wywalałem go na złom nie miał takiego luzu.

Myślę , że były niewłaściwie zamontowane.

Wszystko bylo ok robione u mechanika u ktorego servisuje nie pierwsza betke ale co myslisz ze to przez luz szarpie kierownica???

Bardzo Madry Wybor

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możliwe ale osobiście nie spotkałem sie z tego typu awarią więc pewności nie mam.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
możliwe ale osobiście nie spotkałem sie z tego typu awarią więc pewności nie mam.

Oki problem rozwiazalem amorki do wymiany do tego doszla wymiana wachacza prawego gornego dzieki :cool2:

Bardzo Madry Wybor