Skocz do zawartości

brak mocy w e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich i prosze o pomoc.posiadam fajne bmw e39 520i i nie wiem co juz sam co jej dolega poprostu nie ma wogole mocy zamiast 150 km czuje jak by bylo tylko z 50 :( wymienilem przeplywomierz i potencjometr przepustnicy tak jak wyszlo na kompie i nic nie pomoglo :cry: :cry: teraz nie ma zadnego bledu.caly uklad wydechowy nie jest zapchany tak jak i katalizator.silnik rowno pracuje tylko czasami trzeba dlugo krecic zeby zapalic a mocy nadal nie ma :cry: co to moze byc??????????????????????pozdrawiam i z gory dziekuje za jakie kolwiek rady.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Proponuję sprawdziś filtr paliwa i pomkę, zacznij od podstaw, komputer nie pokaże zapchanego filtra czy pompki na wymarciu, a to może też dla tego słabo pali, wymień kable i świece, takie podstawy...

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
czujnik polozenia wałka
Opublikowano
czujnik położenia wału lub wałka
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
  • Autor
ale czy nie wyskoczylby blad czujnika walka albo walu????????i mam w niej zalozony gaz takze raczej pompka albo filtr paliwa to odpada bo na gazie i na benzynie tak samo chodzi :cry:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

bład czujnika nie koniecznie musi się pokazać.

najlepiej podmiana na próbę ale jak masz spory przebieg to można się w ciemno pokusić na wymianę.

TYLKO ORI LUB VDO SIEMENS !!!!!!!!!

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
dokladnie to nie wiem jaki ma oryginalny przepieg na liczniku wskazuje 182 tys.ale to chyba raczej nie mozliwe chociaz nie wiem bo przyprowadzilem ja z niemiec.a czy mozliwe jest to za lancuszek na rozrzadzie przeskoczyl o jeden zabek???????bo cisnienie na cylindrach jest chyba w miare na 5 jest od 11 do 12 tylko na 3 cylindrze jest 9 :roll:
Opublikowano
Miałem podobny problem pojechełem na kompa i wyszło ze przepływka zmieniłem i dalej to samo, więc pojechałem na inny komputer i znowu wyszło, że przepływka, pojechełem na trzeci komputer i dopiero wyszło, że czujnik położenia wału korbowego. Dzisiaj go wymieniłem i już jest ok.pozdro
Opublikowano

Witaj:)

Miałem podobne problemy wymieniłem cały układ wydechowy na darmo, wydałem sporo kasy na tych wspaniałych mechaników ale w końcu znalazłem kogoś kto się zna na rzeczy :) posiadam też ten sam silniczek jak się okazało przyczyną jednego był czujnik położenia wałka rozrządu,a drugi problem polegał na tym, że fajki na świecach i cewki były walnięte auto szło dopiero od 2,5 tys. obrotów pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

ciśnienie 9 to kiepsko.

doam od siebie jeszcze ustawienie rozrządu. Wprawdzie łańcuch raczej nie przeskoczył ale zapewne przy przebiegu 182 x 3 to juz jest sporo rozciągnięty.

Sprawdź jak jest ustawiony i podaj wynik.

Sprawdź ten czujnik wałka lub wału.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!