Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Korzystając z urlopu upiłem się wczoraj co nie miara i zapomniałem zamknąć okien w mojej niuni na noc. W nocy przeszło oberwanie chmury, a ja dzisiaj jadąc po upragnioną wode rano przeżyłem załamanie. Wykładzina pod dywanikami mokra i smierdzi "stechlizną" Macie Panowie jakas rade na to? Bmw chodzi juz 2 godzinki na grzaniu na maxa ale cos sie nie chce wysuszyc. Moze oddac do prania zeby tak nie smierdzialo?

Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

powyjmuj wszystko co się da, postaw na słońcu i pootwieraj wszystkie szyby . :mrgreen: tylko na noc nie zapomnij zamknąć . Włączenie ogrzewania nic nie da.

może daj do firmy co myją tapicerki.

dziwne że tak szybko zaczeło śmierdzieć.

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie. Korzystając z urlopu upiłem się wczoraj co nie miara i zapomniałem zamknąć okien w mojej niuni na noc. W nocy przeszło oberwanie chmury, a ja dzisiaj jadąc po upragnioną wode rano przeżyłem załamanie. Wykładzina pod dywanikami mokra i smierdzi "stechlizną" Macie Panowie jakas rade na to? Bmw chodzi juz 2 godzinki na grzaniu na maxa ale cos sie nie chce wysuszyc. Moze oddac do prania zeby tak nie smierdzialo?

Pozdrawiam serdecznie!

Pranie tapicerki to po pierwsze a po drugie alkohol zawsze moze wykazac na drugi dzien po dobrej zabawie.

Opublikowano

Współczuje, ja ostatnio też zostałem otwarty szyberdach i szyby na parkingu strzeżonym na noc... na szczęście nie padało, ale moje zdziwienie rano było takie: :shock: :shock: :shock: - jak ja mogłem zostawić tak wszystko otwarte :mad2:

Człowiek jak w nocy zmęczony wraca potrafi niezłą glupotę zrobić ;)

Najlepiej wyjać i wysuszyć, co można, kup też porządny odświeżacz do... wszystkiego w aucie:)

Pozdr.

Opublikowano

pomysł zostawienia auta na słoncu z lekko uchylonym oknem jest chyba najlepszy na ten moment, a tak to pranie ....

co do tego czy mogło tak szybko zacząć śmierdzieć, otóż jak najbardziej mogło, jest ciepło nawet w nocy temp wyższa, słonca brak wilgotność duża i lada moment mnożą sie bakterie grzyby itp bo maja wręcz idealne warunki do tego, w zimę, tak by nie było nie tak szybko podobnie jakby to było w środku dnia gdzie PRZED jak i po deszczy auto było by nagrzane to odparowało by to raz dwa.

pzdr. Łukasz

Opublikowano
zawsze jeszcze możesz zbić kilka jajek na fotelach i zostawić na pewnien czas :mrgreen: przestaniesz czuć smród wilgoci :norty:
Opublikowano

Odkręć fotel (4 śruby na szynach) i lekko podwiń wykładzinę, zobacz czy woda pod nią nie stoi bo będziesz suszył samochód do Bożego Narodzenia. Najlepiej byłoby tak lekko ją poodwijać i zostawić na schnięcie. Nie ma z tym dużo roboty.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym na początek spróbował przemysłowym odkurzaczem odessać wodę z tapicerki (ile się da). Potem należałoby odpiąć nakładki listew i odchylić wykładziny podłogowe i próbować suszyć nadmuchem ciepłego powietrza. Na koniec jak pozostanie zapach i ewentualne plamy to niestety trzeba zrobić pranie tapicerki w profesjonalnej firmie. Napisz o efektach po zakończonej akcji.
Opublikowano

Witam koledzy.

Zrobiłem tak: zajrzałem pod tapicerkę odkręcając fotel, na szczęście woda nie pływała. O godzinie 14 wpadłem na pomysł żeby kupić jakiś proszek higroskopijny wiec się udałem do sklepu i kupiłem te takie kuleczki co zazwyczaj producenci dodają do obuwia w celu pochłaniania wilgoci. Następnie zasypałem tym całą podłogę i poczekałem 2h. Jakie było moje zdziwienie jak ten proszek urósł o 15cm do góry ;) Dotykając tapicerki nie wyczuwam już wilgoci. Ale tak czy siak auto się wietrzy żeby smród wygonić, a jak dalej będzie czuć to zrobię pranie tak jak radzicie i tyle. Mam nadzieje że mi Beata wybaczy że o niej zapomniałem i nadal będę się cieszył z jej bezawaryjności ;)

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi!

Opublikowano
Pranie tapicerki to po pierwsze a po drugie alkohol zawsze moze wykazac na drugi dzien po dobrej zabawie.

tak jak napisal poli_x, po pierwsze pranie tapicerki

samo wyciagniecie wilgoci odkurzaczem nic nie da, wietrzenie tez

chyba lepiej zaplacic te 250PLN za porzadne pranie srodkami czysczacymi i miec swiezy zapach