Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze sprzeglem. nie wiem co jest grane. podczas tych mrozow samochod stał, nie jezdzilem nim(odpalalem od czasu do czasu), powstał problem tego typu ze pedal sprzegla stał sie miekki wogole nie czuc zadnego cisnienia,oporu gdy go wciskam (wpada do podlogi i odrazu go odbija, zero oporu). pod samochodem nie widac zadnego wycieku plynu, i wykluczam rowniez awarie docisku sprzegla. czekam na jakas rade.pozdrawaim :modlitwa: :cry2:
Opublikowano

Dolej płynu hamulcowego i nie myśl, że jest w normie bo go napewno nie ma. Miałem identyczny problem. Nawet jak zajrzałem do zbiorniczka z płynem było ok. Dolej 200 ml podpomuj kilkanaście razy sprzęgłem i będzie wszystko w porządku.

Pozdrawiam

Opublikowano

... dolewanie płynu nie usunie usterki -padła marżetka w siłowniku sprzęgła - tylko teraz w którym ? nad pedałem czy przy skrzyni ?

dopiero temat był maglowany więc szybko go znajdziesz - albo wymiana siłownika albo zestaw naprawczy - kilka oringów i marżetki - gumki na tłoczek - roboty nie jest dużo ale w łapy zimno ....

acha ... przy wymianie siłowników zejdzie ci płynnhamylcowy ze zbiorniczka więc się musisz w takie " cuś " zaopatrzyć - do zapowietrzenia hamulców nie powinno dojść bo wyście do sprzęgła jest wyżej niż do haulców i nawet jak zejdzie do poziomu sprzęgła to pozostaje taki poziom że zakrywa " ujęcie " hamulcy ...

link do tego tematu podany masz wyżej .....

* - w zależności od typu i wyposażenia