Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpowietrzeniem a mianowicie nie mogę jej w ogóle odpowietrzyć.

Posiadam E36 318 IS z Gazem sekwencyjnym (zbiorniczek wyrównawczy z odpowietrznikiem przy chłodnicy). Bardzo mi się grzał więc wyciągnąłem termostat i okazało się że był krzywy i nie otwierał. Czyli ten problem z głowy. Zakupiłem płyn chłodniczy zalałem go nim odpowietrzałem chyba już 2 dzień i nic cały czas węże robią się twarde. Dodam że stary termostat został wyjęty a nowego (dobrego) nie wkładałem. Proszę o pomoc forumowiczów ;) co mam zrobić żeby go całkowicie odpowietrzyć aby węże nie robiły się twarde i żebym mógł w końcu rozkoszować się jazdą ;)

Opublikowano

Poczytaj dokładnie jest na forum jak się odpowietrza układ.Pamiętaj o włączeniu nawiewu ciepłego powietrza.

Jeśli odpowietrzasz bez termostatu,dobrze by było trzymać silnik na większych obrotach (1500).Sprawdź czy przy odpowietrzaniu przelewa się płyn do zbiorniczka.

Opublikowano
Płyn do zbiorniczka się przelewa. OK mogą się robić twarde ale nie jak kamienie prawie. Robiłem właśnie tak jak mówiłeś przytrzymywałem go na wyższych obrotach i cały czas węże twarde wiem że tego się nie zrobi w 5 minut ale ja ją już odpowietrzam 2 dzień :cry:
Opublikowano
Dzisiaj jezdziłem na odkręconym korku. teraz jak wracałem od dziewczyny tak z 5 km to zakręciułem go i jak dojechałem do domu to odkręciłem to nie leciał płyn z bąbelkami tylko sama para to dobrze czy źle ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.