Skocz do zawartości

bmw e34 520i m20b20 z 1990r.z inst gaz/mrowienie tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:lol: witam mam nastepujacy problem przy ruszaniu i rozpedzaniu z 1-go biegu jak i rozpedzaniu na 2-im biegu dosc mocno wibruje w tylniej czesci auta jest tak tez na innych biegach ale dopiero jak dodam mocno gazu,na luzie tez to wystepuje tyle ze troche mniej wyczuwalne --- wymienione zostały podpora wału i łącznik gumowy (sprzęgło elastyczne) miedzy skrzynią a wałem te elementy wymienione maja przejechane moze dziesiec tys km.moze mial ktos juz cos takiego bo ja nie moge zlokalizowac co jest nie tak :mad2:
Opublikowano
Sprawdzałeś tuleje belki tylnej? te duże? może gdzieś się obrywają powoli

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Sprawdzałeś tuleje belki tylnej? te duże? może gdzieś się obrywają powoli

:8)sa w porządku ostatnio bylem pod spodem sprawdzalem czy to łożysko lub lącznik gdzies sie nie rozsypal i ogladalem ta belke jest ok no chyba ze trzeba na szarpak pojechac bede na szarpaku w lipcu na przegladzie tech to zwrócę na te tuleje uwage a co jeszcze o prócz tych tulei moze byc przyczyna tych wibracji :?: :cry2:a tak mi sie wydaje ze jak by byly walniete to furka by sie nie prowadzila jak po szynach tylko by nia nosilo tylem a w szczegulnosci na winklach no tak mi sie przynajmniej wydaje :roll:

Opublikowano

ja miałem naderwane te tuleje i nie było różnicy odczuwalnej w jeździe prócz własnie jak to nazwałeś "mrowienia" ale to też nie zawsze. Wymieniłem je bo wydawało mi się że belka strzela, jak sie potem okazało półoś sie zacierała i ona pukała aż poszła:)

do głowy przychodzą mi jeszcze poduszki amortyzatorów, myślę że jeśli się wyrobiły to też możesz mieć takie odczucia jak drgania chociażby. W późniejszej fazie będzie strzelał tył na nierównościach, też możesz zerknąć bo w zasadzie tylko kanapa do wyciągnięcia :cool2:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
A przy wymianie podpory wału złożyłeś wał tak jak był wczesniej złożony , tzn .wg oznaczeń na wale ,albo czy może go oznaczyłeś przy rozkładaniu ? Bo żle złożony wał będzie wpadał w wibracje i będziesz go musiał wyważać .
Opublikowano
:lol: zaznaczylem i tak samo poskladalem a jak by byl zle zlozony to wibracje by juz od poczatku byly czyli po poskladaniu wszystkiego do kupy mysle tak ze krzyżaki moga sie juz konczyc ale to takie moje przypuszczenia. :norty: