Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po malowaniu maski w e39 regulując zamki zatrzasnęła mi się maska i nie chciał ni cholery otworzyć, prawdopodobnie przesadziłem w którąś stronę, ale nie o tym.

Jak awaryjnie otworzyć maskę? Linka prawdopodobnie już zerwana/wyciągnięta?

Zdjęcie zderzaka odpada, bo mam ukręcony wpust na torxa w śrubie.

Opublikowano

Tak jak kolega mowi, jesli sie urwala przy dzwigni to moze wystarczy tam rozebrac i pociagnac kombinerkami. Jesli nie to musisz wepchnac do sroka nerke (ta od kierowcy) i wtedy mozna pociagnac za linke miedzy zamkami- odskoczy ten od pasazera. Pozniej potrzebujesz srubokret i musisz pchnac zamek od strony kierowcy. Dobrze jak ktos Ci naciska na maske- wtedy latwiej odpusci. Wazne tez zeby miec 15 wkretakow o roznych rozmiarach i ksztaltach. Miejsce, gdzie musisz pchnac zlokalizujesz podazajac wzdluz linki laczacej zamki.

Nowe linki zamiast kupowac w aso mozesz zrobic z linek rowerowych i kostek elektrycznych- u mnie smiga to juz rok.

Opublikowano

No właśnie, a ja mam pytanko - czy jesteś pewien że linka urwana :)

Kiedy ja na nowo montowałem maskę, i zapomniałem prawidłowo wyregulować zamków - maska mi się zatrzasnęła i nie mogłem jej otworzyć.

Przy próbie otwarcia linką - po prostu nie reagowała (czyli jakby była urwana), a to po prostu zamki trzymały.

2 godziny zabawy w plecy.

Nie pamiętam już czy wyjmowałem grila, ale wtedy siedziałem gromadę czasu i milimetr po milimetrze odkręcałem zamki od strony grila. Po wykręceniu obu dopiero się maska otworzyła, jednak ile czasu i nerwów na tym zjadłem to szkoda gadać ;)

Aha, jeszcze jedno.. Jeśli nie możesz otworzyć maski tylko ze wzgl. na złe wyregulowanie zamków - raczej masz nikłe szanse przy jakichkolwiek próbach otwarcia maski przy użyciu linki.

Opublikowano
Tak jak kolega mowi, jesli sie urwala przy dzwigni to moze wystarczy tam rozebrac i pociagnac kombinerkami. Jesli nie to musisz wepchnac do sroka nerke (ta od kierowcy) i wtedy mozna pociagnac za linke miedzy zamkami- odskoczy ten od pasazera. Pozniej potrzebujesz srubokret i musisz pchnac zamek od strony kierowcy. Dobrze jak ktos Ci naciska na maske- wtedy latwiej odpusci. Wazne tez zeby miec 15 wkretakow o roznych rozmiarach i ksztaltach. Miejsce, gdzie musisz pchnac zlokalizujesz podazajac wzdluz linki laczacej zamki.

Nowe linki zamiast kupowac w aso mozesz zrobic z linek rowerowych i kostek elektrycznych- u mnie smiga to juz rok.

Mi się urwała zaraz przy rączce. Rozebrałem rączkę i otwierałem maskę przez kilka tyg kombinerkami. Wystawały włoski linki z pancerza. Linkę kupiłem używaną za dyszkę. Z rowerowej linki chciałem coś próbować ale tam muszą być 2 końcówki i nie wiedziałem jak to zrobić. pociągnij za rączkę i będziesz widział czy masz linkę czy jest zerwana luźna itd

Opublikowano
No właśnie, a ja mam pytanko - czy jesteś pewien że linka urwana :)

Kiedy ja na nowo montowałem maskę, i zapomniałem prawidłowo wyregulować zamków - maska mi się zatrzasnęła i nie mogłem jej otworzyć.

Przy próbie otwarcia linką - po prostu nie reagowała (czyli jakby była urwana), a to po prostu zamki trzymały.

2 godziny zabawy w plecy.

Nie pamiętam już czy wyjmowałem grila, ale wtedy siedziałem gromadę czasu i milimetr po milimetrze odkręcałem zamki od strony grila. Po wykręceniu obu dopiero się maska otworzyła, jednak ile czasu i nerwów na tym zjadłem to szkoda gadać ;)

Aha, jeszcze jedno.. Jeśli nie możesz otworzyć maski tylko ze wzgl. na złe wyregulowanie zamków - raczej masz nikłe szanse przy jakichkolwiek próbach otwarcia maski przy użyciu linki.

Dokładnie o to chodzi, problemem od początku były zamki, ale próbowałem nadrobić mocnym naciągnięciem linki, przez co i ona się wyciągnęła tak, że nie wraca. Da się dojść od nerek do zamków, żeby je odkręcić albo chociaż obciąć brzeszczotem, jak wyczytałem gdzieś w archiwum?

Opublikowano

Ja dokładnie tak samo mam zrobione - i jest GITARA

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........