Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Niestety, maglownica w moim aucie dostała luzów. Po wizycie w firmie regenerującej powiedzieli że zrobili co mogli, ale niestety niedługo maglownica będzie do wymiany.

Szperając trochę w internecie - znalazłem sklep internetowy: http://egaraz.com/offer,list1,92911,4748,o.html - może ktoś z was miał do czynienia z tym sklepem? Osobiście trochę nie jestem przekonany co do tej ceny, i obawiam się że to jest jakaś regenerowana, bądź w ten deseń.

Może ktoś mógłby polecić jakiś sklep z regenerowanymi przekładniami w dobrej cenie? Zależy mi na tym, aby udzielili gwarancji przynajmniej na pół roku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu nie bawił bym się w takie okazje.

Skontaktuj się z firmą Hydrosystem - www.hydrosystem.pl

Ja u nich robiłem swoją (której też inne firmy nie chciały regenerować)

Naprawa polegała na regeneracji z wymianą listwy zębatej na nową. Po wymianie listwy cisza spokój i brak luzów.

Całość wyszła mnie ok 1500zł.

Opublikowano

Jeszcze zależy czy kolega ma Active Steering czy nie. Mnie odpisali z Hydrosystem, że te z Active Steering też regenerują, ale:

Podczas naprawy wymieniamy wszystkie uszczelnienia, łożyska, tuleje oraz klin

dociskowy. Niezbyt zniszczone muszą być: obudowa, listwa zębata, wałek

ślimakowy... :duh:

Wynika stąd że w takich przekładniach nie wymieniają listwy, a to ona powoduje stuki, więc taka regeneracja to o d... rozbić.

Opublikowano
Jeszcze zależy czy kolega ma Active Steering czy nie. Mnie odpisali z Hydrosystem, że te z Active Steering też regenerują, ale:

Podczas naprawy wymieniamy wszystkie uszczelnienia, łożyska, tuleje oraz klin

dociskowy. Niezbyt zniszczone muszą być: obudowa, listwa zębata, wałek

ślimakowy... :duh:

Wynika stąd że w takich przekładniach nie wymieniają listwy, a to ona powoduje stuki, więc taka regeneracja to o d... rozbić.

Jeśli dojdą do wniosku że trzeba listwę wymienić to wymienią.

Ja się umówiłem z Nimi telefonicznie że po zbadaniu magla będą dzwonić. I zadzwonili że listwa jest do wymiany.

Wydaje mi się że to bez różnicy czy to magiel z AC czy bez AC

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Skovron dzwoniłem do człowieka którego znam z tej firmy i rzeczywiscie listwa do Active Stering jako jedyna do Bmw jest nie dostępna aczkolwiek mówił ze jest sporo wytrzymalsza niz w zwykłych przekładniach,podejrzewam ze najlepszym rozwiązaniem dla kolegi Barin jest nauczenie się jak sprawdzic wyjętą przekładnie na imadle czy listwa nie ma luzu i szukac ori uzywki Edytowane przez gorik79
Opublikowano
Skovron dzwoniłem do człowieka którego znam z tej firmy i rzeczywiscie listwa do Active Stering jako jedyna do Bmw jest nie dostępna aczkolwiek mówił ze jest sporo wytrzymalsza niz w zwykłych przekładniach

O patrz, to mnie zaskoczyłeś..

Opublikowano
Witam; mam ten sam problem - luz na kierownicy ok 3 cm ; niestety mam przekładnie z Active Stering ... więc co radzicie? szukać z demontażu ?
Opublikowano
dzwoniłem do Hydrosystem i żeczywiście nie wymieniają listwy w tych przekładniach , lecz mogą zregenerować oczywiście z gwarancją więc chyba się zdezycuję i wyśle; gość z tej firmy powiedział mi że jeszcze się u nich się nie zdarzyło żeby listwa była w tak złym stanie że nie dałoby się jej zregenerować; koszt regeneracji to 950 zł,jeśli nie da się to 0 zł i odeślą złom :) ;