Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , nie wiedziałem gdzie napisać nie ma tu takiej zakłądki jak na vwforum chce kupic auto , a wiec mam na spółę z ojcem 1.8T 280 ps i swoje Audi A4 B6 1.9 tdi 180ps i czas na jakąś becię , coś do 20 tysi z mocą 200ps na zimę jak znalazł i pośmigania po mieście , podoba mi się e46 330 Ci ale trochę za mało kasy mam , wiec jakies pewnie e36 , pomogli byście mi w wyborze autka ? , jakieś zalety jak to z utrzymaniem , częściami zmiennymi co tam najszybciej pada , słyszałem kiedyś o jakiś klapkach że jak padną to silnik do wyrzucenia , nie wiem o co chodzi :mrgreen: :D , po mieście u mnie śmiga e46 M3 bi turbo i powiem że super się to odpycha i tak samego mnie naszło na jakaś becię :D

Pozdrawiam ! :cool2:

Opublikowano

Jakim cudem tak krótki nick był jeszcze wolny:D

Wracając do tematu. Do 20 tysięcy to BMW chyba nie oferuje nic co ma 200ps pod maską. Najmocniejsze e36 ma 192ps, oczywiście m3 ma "ciut" więcej, ale nie kupisz go za 20k. Na zakup dobrej coupejki z mocnym silnikiem trzeba przyszykować minimum 25k, nie uwzględniając pakietu startowego. Klapki o których mówisz są jedynie w dieslach i to poliftowych, czyli raczej nie przedział cenowy w którym chcesz się zamknąć. Jeździłem e36 328ci prawie 2 lata i pod względem eksploatacji polecam ten silnik. Miałem egzemplarz który nie wymagał jakichkolwiek nieplanowanych inwestycji, prościej - nic się nie pier***iło :) Pomiędzy serwisami dolewałem po 1,5l oleju, a pozostałe części nie będą specjalnie droższe od tego co aktualnie masz na utrzymaniu

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano

Ja bym szukał e39 528.

Bardzo dobre żywotne silniki, 192PS :) Kolega ma i naprawde daje radość z jazdy. Z Twoim funduszem powinieneś trafić na coś fajnego oraz w dobrym wyposażeniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w tych pieniądzach to raczej stara formuła:

każdy chłopak z naszej wsi jeździ bryką w tdi :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Cześć , nie wiedziałem gdzie napisać nie ma tu takiej zakłądki jak na vwforum chce kupic auto , a wiec mam na spółę z ojcem 1.8T 280 ps i swoje Audi A4 B6 1.9 tdi 180ps i czas na jakąś becię , coś do 20 tysi z mocą 200ps na zimę jak znalazł i pośmigania po mieście , podoba mi się e46 330 Ci ale trochę za mało kasy mam , wiec jakies pewnie e36 , pomogli byście mi w wyborze autka ? , jakieś zalety jak to z utrzymaniem , częściami zmiennymi co tam najszybciej pada , słyszałem kiedyś o jakiś klapkach że jak padną to silnik do wyrzucenia , nie wiem o co chodzi :mrgreen: :D , po mieście u mnie śmiga e46 M3 bi turbo i powiem że super się to odpycha i tak samego mnie naszło na jakaś becię :D

A po co ktoś zakłada dwie turbiny do silnika R6, nie lepiej jedną dużą. :shock:

Co to za projekt, bo jeszcze o takim nie słyszałem w PL. 1.8T 280KM co to za auto?

Bierz 540 manual np:

http://allegro.pl/bmw-e39-540i-manual-lpg-i2414276508.html

Objedziesz każde seryjne 328, 330, jedzie jak M3 3.0

Opublikowano
To jest Golf 4 generacji rocznik 2002 1.8T :P , to Bmw E39 540i podoba mi się i zacnie wygląda.
Opublikowano

A po co ktoś zakłada dwie turbiny do silnika R6, nie lepiej jedną dużą. :shock:

Co to za projekt, bo jeszcze o takim nie słyszałem w PL. 1.8T 280KM co to za auto?

Bierz 540 manual np:

http://allegro.pl/bmw-e39-540i-manual-lpg-i2414276508.html

Objedziesz każde seryjne 328, 330, jedzie jak M3 3.0

Po co dwie turbiny zamiast jednego wielkiego ślimaka?

Dla poprawy elastyczności i zniwelowania "turbodziury"

BMW stosuje dwa rozwiązania.

1. Takie jak w 535d czyli mała turbinka napedza tę większą "biturbo"

2. Takie jak 335i czyli dwie bliźniacze małe turbiny "twin turbo" , ale każda z nich pracuje dla swoich 3 cylindrów. Gazy spalinowe mają przez to do pokonania krótkie kolektory, szybciej i sprawniej rozkręcają mniejsze turbinki.

Starczy wyjaśnien?

A przy okazji 540i jako wolnossak bije wszelkie turbo, srulbo, kompreso na głowe....szkoda tylko że jest montowane do zbyt dużych aut.

Opublikowano
To jest Golf 4 generacji rocznik 2002 1.8T :P , to Bmw E39 540i podoba mi się i zacnie wygląda.

Cena bardzo dobra, ciekawe czy zgodne z opisem?

Opublikowano

Po co dwie turbiny zamiast jednego wielkiego ślimaka?

Dla poprawy elastyczności i zniwelowania "turbodziury"

BMW stosuje dwa rozwiązania.

1. Takie jak w 535d czyli mała turbinka napedza tę większą "biturbo"

2. Takie jak 335i czyli dwie bliźniacze małe turbiny "twin turbo" , ale każda z nich pracuje dla swoich 3 cylindrów. Gazy spalinowe mają przez to do pokonania krótkie kolektory, szybciej i sprawniej rozkręcają mniejsze turbinki.

Starczy wyjaśnien?

A przy okazji 540i jako wolnossak bije wszelkie turbo, srulbo, kompreso na głowe....szkoda tylko że jest montowane do zbyt dużych aut.

Wszystko racja, większe turbo, większa turbodziura.

Chyba jedna większą moc można uzyskać z jednej dużej turbiny, niż dwóch mniejszych.

Do M3 e46 najlepszy zestw to turbo+kompressor.

Opublikowano
W sumie na oględziny wybrałbym autka z linku, samochód jednego z bardziej znanych forumowiczów :wink: .