Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczów. Mam problem a mianowicie dzisiaj podłączyłem swoją E36 1.8i M40 02.1993r i nie łączy się z komputerem. Podłączałem kilka razy i nic, zero reakcji, skasowałem jedynie kontrolkę (inspekcję) zużycia oleju. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdro
Opublikowano
Kolego nie mam zdjęcia ale wygląda to tak: okrągła wejściówka do wtyczki od kompa samochodowego, potem jest jakiś kopmuterek na kablu a dalej wejście do kompa stacjonarnego. Kabel i program łączy mi się z E39 3.5l, E46 w dieselku, E36 1.8is z 1994r a z tym nie.
Opublikowano
Może ktoś grzebał przy łączu diagnostycznym. Sprawdź dokładnie bo na którymś forum pisali ,że do niektórych bmw (podobno) były inne programy diagnostyczne , zobacz na bmw diesel.pl
Opublikowano
kolego ja czasem tez ma problem z łączeniem się pod diagnostykę, na jednym interfejsie się łaczy na innym nie. więc mam 2 na warsztacie. :)
Opublikowano
Gdzieś tam powinien być post o programach diagnostycznych do bmw ( podobno niektóre wersje bmw diagnozować trzeba jakimś innym programem) nie wiem ile w tym prawdy bo każdy elektryk co innego mówi
Opublikowano
sprawdzę wtyczkę diagnostyczną w wolnej chwili, może coś tam przyśniedziało, może jakiś kabelek się odlutował... podrzucę efekt jak sprawdzę...
  • 3 tygodnie później...