Skocz do zawartości

E32 730IA V8 Brak mocy, spalanie 24l M.pada aku.. POMOCY !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na wstepie chcialbym wszystkich powitac. Posiadam BMW e32 730 IA V8 i mam niesamowity problem z autem.

Na postoju obroty faluja, ze siedzac w samochodzie czuc jak samochod sie rusza w dodatku nie ma mocy. Rano gdy odpalam samochod na zimnym silniku tez faluje ale jezeli chodzi o moc to ma te swoje ponad 200 koni wszystko sie zmienia gdy skoczy temperatura, auto poprostu muli nie ma czym jechac a spalanie w miescie na dzien dzisiejszy komputer pokaze 24 l litry na /100. Jakos sie przyzwyczailem ale jakby nie bylo kazdy by chcial zeby wszystko chodzilo idealnie. Dodatkowo mam problem z non stop rozladujacym sie akumulatorem, dodam ze wymienilem miecz ale nie pomoglo, codziennie na noc wyciagam bezpiecznik nr 20 i wtedy jest wszystko okay. prosilbym o pomoc.Dzieki.

Opublikowano
Bardzo możliwe że sondy lambda nie działają, ale bez podłączenia pod dobry komputer sie nie obejdzie. Ja w swojej mam podobny problem tzn. po rozgrzaniu łapie muła szczególnie na niskich obrotach - jednak spalanie średnio 13l - 14l. Nie mam czasy gdzieś podjechać. Bo wymieniać można wszystko po kolei , a może się okazać że to czujnik temperatury lub przepływka - a to nie ma sensu, niepotrzebne koszty które lepiej wydać na paliwo :) .
BMW
Opublikowano
  • Autor
dzisiaj zrobie jak przestanie padac :)
Opublikowano
  • Autor
zrobilem reset i powiem tak do pierwszego buta bylo dobrze a pozniej znow to samo .. co to komputer padl ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podłączałeś już pod komputer?

Obstawiam czujnik temperatury silnika.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor
bylem na kompie zero bledow pojade jeszczena inny do gosci ktorzy serwisuja tylko bmw
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeżeli zero błędów to odpada w takim razie czujnik temperatury. Gdyby on był winowajcą, powinno z miejsca pokazać.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor
fuck to juz sam nie wiem co jest. Iwesz moze cos na temat tuleji gornej amortyzatora tylengo prawego tzn jak sie wymienia ? musze to zrobic bo cos zaczyna sie dziac niedobrego.
Opublikowano
ale sprawdzałeś na kompie parametry przepływki sond?? a chodzi ci na wszystkie cylindry?? u mnie nie ma błędów a jedna sonda muli,przepływka ile daje na wolnych obrotach pomiedzy 16a 20kg powietrza?? czy wiecej czy mnie jak reaguje świeczki kiedy zmieniałeś??cewki fajki sprawne??
Opublikowano
  • Autor
ale sprawdzałeś na kompie parametry przepływki sond?? a chodzi ci na wszystkie cylindry?? u mnie nie ma błędów a jedna sonda muli,przepływka ile daje na wolnych obrotach pomiedzy 16a 20kg powietrza?? czy wiecej czy mnie jak reaguje świeczki kiedy zmieniałeś??cewki fajki sprawne??[/qspraawdzili mi kompresje na wszystkich garach i okazalo sie ze na lewej stronie od strony kierowcy mam dobre po 13 z kawalkiem a na drugiej prawej stronie na 3 garze mam 9 na reszczecie jesttakie same jak drugiej stronie po 13. Zrobili mipróbe olejowa i powiedzieli ze siedza pierscienie i ze trzeba robic remont silnika. Ale nie wiem czy to akurat to i czy maja racje w sumie jak juz mowilem na zimnym jak odpale ma kopa tylko troche skoczy temperatura i jest za przeproszeniem w dupie bo nie ma czym jechac w pali duzo. po tym jak spr kompresje juz minawet nie chceili spr sond bopowiedzieli ze nie ma sensu ze to silnik juz do dupy. co o tym myslicie ?