Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich ,pisze poniewaz zauwazylem dzis problem,a mianowicie w zbiorniczku plynu chlodniczego zauwazylem dzis zółtą maż . Pozwolę sobie napisać iż auto odpala na ciepłym czy na zimnym calkowicie w 100 % bezproblemowo,auto nie kopci silnik nie traci mocy wszystko jest ok olej tez trzyma swoj stan wiec moze ktoś już natknal sie na podobny przypadek. nie wiem czy uszczelki pod glowica nie wywalilo. Auto posiadam dopiero od 2 tygodni wiec dopiero odkrywam wiele rzeczy z nim zwiazanych. Przypomne z poprzedniego mojego tematu iz temperatura rosnie do 105 C.zanim zacznie spadac , dzis podlaczylem pod kompa serwisowego i zero bledow, w menu pokazuje mi wymiane plynu na czerwono ,termin wymiany byl do 05/2012 wedlug komputera pokladowego. Za kazda odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam.

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

• Zarejestrowani
Opublikowano

Hmmm... żółta maź powiadasz?? Rozpuszczona w płynie chłodzącym, czy utrzymująca się jako zawiesina? Coś w rodzaju oleju?

Może po prostu masz glikol w tym kolorze? A druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy to, takie barwniki UV. Może był jakiś wyciek i żeby go zlokalizować to zostało coś takiego dolane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwykle obecność tej żółtej galarety na korku wlewu oleju świadczy o obecności płynu chłodzącego w oleju. Może u Ciebie jest odwrotnie i olej dostaje się do układu chłodzenia?
Opublikowano
Płyn jest koloru zielonego a ta zółta zawiesina jest tylko z góry ,odciągałem to strzykawką i zostawał czysty płyn ,lecz po przejechaniu kilkunastu kilometrów znowu sie zbieralo na gorze zbiorniczka. Czy moze byc to walnieta uszczelka pod głowicą , choć samochód nie daję żadnych niepokojacych objawów?

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

Opublikowano
Wczoraj byłem z tym problemem u dobrego fachowca i powiedzial mi ,ze na 99% to chlodniczka oleju ,poniewaz to rzekomo czesty przypadek w tych wersjach silnikowych.

Damian3619

GG 43888118