Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy znalazłem taki temat: viewtopic.php?f=1&t=3495&start=15 (bez możliwości kontynuacji)

I mam takie pytanie, jak zespawać (który element) obecne padnięte wisko aby chodziło z silnikiem razem, bo nowe wisko tzn. zamiennik będzie dopiero za tydzień, a muszę w międzyczasie pojechać kawałek dalej i obawiam się o temp. silnika bo dochodzi mi jak wracam z pracy do ostatniej kreski białej, a nie powinno to mieć miejsca. Silnik to M30 w E32 735i.

Czekam na konkretną odp. bo chciałbym to jutro zrobić bo w niedziele będzie mi auto potrzebne.

Moja myśl to spawać łożysko do kupy aby nie pracowało we wisku po odkręceniu, dobrze myślę ?

Opublikowano
Koledzy znalazłem taki temat: viewtopic.php?f=1&t=3495&start=15 (bez możliwości kontynuacji)

I mam takie pytanie, jak zespawać (który element) obecne padnięte wisko aby chodziło z silnikiem razem, bo nowe wisko tzn. zamiennik będzie dopiero za tydzień, a muszę w międzyczasie pojechać kawałek dalej i obawiam się o temp. silnika bo dochodzi mi jak wracam z pracy do ostatniej kreski białej, a nie powinno to mieć miejsca. Silnik to M30 w E32 735i.

Czekam na konkretną odp. bo chciałbym to jutro zrobić bo w niedziele będzie mi auto potrzebne.

Moja myśl to spawać łożysko do kupy aby nie pracowało we wisku po odkręceniu, dobrze myślę ?

Tak :cool2:

tel. 514.99.46.99
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Nie wiem czy już tak sobie wymodziłeś,jeśli tak to już wiesz jaki wielki błąd popełniłeś,jeśli nie to jak tak zrobisz to przy dużych obrotach silnika rozerwie Ci wiatrak,i nie wiadomo co jeszcze.Chcesz zrezygnować z wisco to zamontuj sobie wiatrak elektryczny.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Teraz zauważyłem ten temat. Ogólnie nie polecałbym robienia tego na sztywno ponieważ wentylator będzie kosmicznie hałasował a jeżeli przeciągnie się samochód po obrotach to można stracić słuch i wentylator. Troszkę ochłodzić można samochód włączając ogrzewanie na maksa i ciągle jeżdząc (stanie w korkach sprzyja przegrzewaniu się).