Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z E36 328i, po podłączeniu do kompa wyskakuje 2 błedy:

1) 8 - Air mass meter - czyli przepływomierz,

2) 100 - self test ecu - ? co to za błąd ?

Objawy mam następujące - jak wciskam gaz do oporu np przy 2000-2500obr/min to auto przymula chwile i później dopiero zaczyna prawidłowo jechać. Czyli wygląda, że przepływka jest do wymiany, kupiłem drugą używaną przepływkę i jest to samo (może też być uszkodzona ? ). Czy jeśli przepływka byłaby uszkodzona to po wykasowaniu błędu od razu by sie pojawiał na nowo ? Jak wyłącze silnik i skasuje błedy w inpie i za chwile go odpalam to błąd od razu sie pojawia.

Aha auto moc powinno trzymać bo jedzie równo z 330d 251KM (shamowane) - u mnie nie ma kanapy , fotela pasażera itd.

Natomiast drugi problem to przy mocno rozgrzanym aucie, samochód gaśnie na wolnych obrotach jakby zgubił napięcie, na wyższych obrotach nie zdąży zgasnąć bo dzieje sie to tylko na ułamek sekundy. Obstawiałem czujnik wału - wymieniałem na nowy VDO siemens i nic sie nie poprawilo.

Czy ktoś miał takie problemy u siebie w aucie ?

Opublikowano
moja mi kiedyś gasła i szukałem wszędzie problemu a okazało się że pompa paliwowa gubiła zasilanie przez to że wtyczka która jest podpięta do niej była zaśniedziała . kurde przez przypadek to odkryłem jak bzykałem koleżankę na tylnym a auto chodziło i dziwnie było słychać pompę paliwa :mrgreen: ja bzykam a pompa raz bzyczy raz nie :norty: heheh po wyjęciu kanapy i oczyszczeniu styków maszyna działa do dziś :mrgreen: ( wpadłem na to bzykając :D )
  • 2 tygodnie później...