Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem teraz w trakcie poszukiwań e90-tki 330d albo 335d. Dziś byłem oglądać ładny egzemplarz 330d kombi 2007r 110tys. km. M-pakiet xenon iDrive itp itd za 13tyś E. Pięknie wygląda, dobrze się prowadzi dobrze przyśpiesza lecz zauważyłem duży wyciek oleju z silniku, stojąc przed samochodem z prawej strony w głębi komory silnika, przy ścianie grodziowej.Wygląda na to ze olej jest od samej góry do samego dołu(niestety nie mam zdjęć, za późno pomysałem) Czy to może być coś poważnego czy tylko typowa usterka?? I naj ważniejsze czy warto dalej interesować się tym samochodem?? Proszę o szybkie odpowiedzi!! Pozdrowienia
Opublikowano
Przy przebiegu 110tk wycieki oleju:?: Jak dla mnie taki przebieg na 5 letnie auto - niemozliwe :!: - życzę powodzenia w zakupie. Wstaw jakiś link jeżeli masz go gdzieś w necie.
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
Witam. Jestem teraz w trakcie poszukiwań e90-tki 330d albo 335d. Dziś byłem oglądać ładny egzemplarz 330d kombi 2007r 110tys. km. M-pakiet xenon iDrive itp itd za 13tyś E. Pięknie wygląda, dobrze się prowadzi dobrze przyśpiesza lecz zauważyłem duży wyciek oleju z silniku, stojąc przed samochodem z prawej strony w głębi komory silnika, przy ścianie grodziowej.Wygląda na to ze olej jest od samej góry do samego dołu(niestety nie mam zdjęć, za późno pomysałem) Czy to może być coś poważnego czy tylko typowa usterka?? I naj ważniejsze czy warto dalej interesować się tym samochodem?? Proszę o szybkie odpowiedzi!! Pozdrowienia

wygląda na to, że odma cieknie. Tak z opisu miejsca wnioskuje

Opublikowano
Cóż, ciężko cokolwiek powiedzieć na fotkach niewiele widać, skoro jesteś na miejscu to sam musisz ocenić czy ten przebieg jest rzeczywisty, czy sprzedający nie jest podejrzany, jak masz możliwość to sprawdź VIN w ASO, ta cena też jaby trochę za niska no i ten olej. Ja mam już 211tk i suchutko.
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

Ja jakos jestem ciety na auta z wloszech... Na razie nikt nie byl zadowolony ktorego poznalem. co niby mialo byc wszytsko ladnie i tanio...

Wez jakiegos Mechanika ze soba zeby obczail. Moge ci powiedziec, ja mam 263.000KM i u mnie jest suchutko i mimo ze mam zchipsowany od 30.000KM na 277KM.

I szczerze musze powiedziec, niestety jest ciezko zobaczyc w srodku auta ze cos jest wyuzyte. Kierownica jest jak nowa tak jak i Galka, ktora zmienilem na M a ta sie wytrala po 30.000KM :duh:

Powodzenia w szukaniu auta!

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pięknie wygląda, dobrze się prowadzi dobrze przyśpiesza lecz zauważyłem duży wyciek oleju z silniku, stojąc przed samochodem z prawej strony w głębi komory silnika, przy ścianie grodziowej.Wygląda na to ze olej jest od samej góry do samego dołu(niestety nie mam zdjęć, za późno pomysałem) Czy to może być coś poważnego czy tylko typowa usterka?? I naj ważniejsze czy warto dalej interesować się tym samochodem?? Proszę o szybkie odpowiedzi!! Pozdrowienia

Jak stoisz przed maską i jest wyciek od góry silnika po prawej stronie to może cieknąć z kolektora ssącego. Jak tak właśnie miałem. Ciekło spod klapek i silnik był od góry do dołu z prawej strony mokry od oleju.

Odma odpada bo jest po lewej stronie . Najlepiej byłoby pozdejmować wszystkie osłony i dokładnie sprawdzić.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

Potwierdzam Michała słowa.

Najprawdopodobniej ciekną klapki. Odma po drugiej stronie siedzi.

To że silnik z tej strony jest wilgotny od oleju to nie przekreśla tego auta.

Na 90% to klapki są winne. Jeśli dużo cieknie to kolektor do wymiany, silnik do umycia i po krzyku.

Choć sam mam w rodzinie auto które służyło włoszce i nigdy więcej auta z Włoch bez naprawdę porządnej kontroli :evil:

Powodzenia!

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Ja wszystkie moje auta kupowałem we włoszech bo tutaj mieszkam :P Ale każde auto było kupione po okazyjnych pieniądzach z większą lub mniejszą usterka którą można było odrazu zdiagnozować. Ale i tak jestem zdania że lepiej tutaj kupić samochód z północnych Włoch niż kupować w Polsce z przekręconym licznikiem, tutaj takie praktyki raczej nie są stosowane... A w tym przypadku po prostu nie wiem co robić ładne na prawdę ładne auto super się jeździ gdyby nie ten olej to już dzisiaj bym po nie pojechał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To, że silnik jest mokry od oleju to nie znaczy, że jest jakiś trefny.

Jak masz obawy to jedź do gościa, który je sprzedaje, powiedz, że chcesz sprawdzić auto w serwisie i wtedy zdecydujesz.

Jak jesteś tym autem poważnie zainteresowany to nie zwlekaj długo bo auto może odjechać.

Mi przez długie zastanawianie się odjechało wymarzone czarne 330cd E46 z rudą skórą w m pakiecie. :duh:

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

również stawiam na klapki... kolega z pracy miał identyczny przypadek.

ale cieknacy/zapocony silnik moze byc swietnym powodem do negocjacji ceny :)

mozna to smiało wykorzystac..... :cool2: