Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę Was o poradę odnośnie podłączenia się do źródła prądu, który zasila czujniki parkowania z tyłu. Chcę się podpiąć z kamerą cofania do zasilania ale nie od oświetlenia biegu wstecznego, lecz do zasilania które uaktywnia czujniki parkowania. Czy szukać podpicia przy samych czujnikach w tylnym zderzaku czy w którymś z modułów w okolicy deski rozdzielczej?

Pozdrowionka

Opublikowano

Dzięki, dzisiaj zamontuję i zdam relację :-)

Jakieś wskazówki w jakie kabelki się tam wpiąć w tym module, w których pojawia się prąd po włączeniu PDC?

Opublikowano
Moduł masz na błotniku obok akumulatora Blisko lampy. Prostokątny 14x7 cm mniej więcej. :P

Czy to ten moduł (czarna puszka):

http://i1246.photobucket.com/albums/gg607/ratovnik/Zdjeciatechniczne/100_6529.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
To jak tam nie grzebać to do jakiego innego kabelka można się wpiąć (kabelka, w którym pojawia się prąd podczas pracy PDC)?
Opublikowano
Powiedz mi tylko, dlaczego nie chcesz wpinac w lampke wstecznego? Tylko koniecznie pod PDC? To może być cięzkie zadanie, a wpięcie w lampe jest dużo prostsze. No i pozaytm tak naprawde kiedy będziesz korzystał z tej kamerki? Jak będziesz jechał do tylu, bo nie widze sensu jak byś mial np odpalić PDC do parkowania przodem żeby ci odpalało kamerke która jest skierowana do tyłu :) chyba że chcesz podpiąć też taka co będzie przód monitorowała.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

No właśnie ze względu na chęć podpięcia kamerki na przednim zderzaku. PDC to dla mnie najlepsze rozwiązanie, bez potrzeby wstecznego, np. na postoju mogę zerknąć jak wygląda przód i tył przez cofaniem itp.

Na pewno da się to jakoś podpiąć do PDC.