Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem na włączonym silniku oświetlenie wewnątrz pojazdu pulsuje (mruga)

Na wyłączonym jest ok

jakieś pomysły ?

Opublikowano

niby świeci cały czas, ale coś przymruguje.

Tak jak w komarku przednie światło

z tym że po dodaniu gazu nic się nie dzieje, nadal pulsuje

gdy zgaszę silnik święci normalnie

Opublikowano
Właśnie sprawdzałem czy zewnętrze też , w nocy włączyłem długie i też tak jak by troszkę pulsowały fakt trzeba się przyjrzeć ale też troszkę pulsują gołym okiem nie widać , pozycja z tyłu - nie zauważyłem a bacznie się przyglądałem przez 5 min ;/
Opublikowano
słabe ładowanie pewnie szczotki się kończą albo masa słaba , sprawdz ładowanie miernikiem powinno być ok 14,4 v na klemach a potem sprawdz czy jest takie samo podłączając minus czujnika do silnika , bo słabe masowanie silnika też powoduje podobne objawy tylko że ciężko by kręcił
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Przedpiśca ma rację.Do tego możesz sprawdzić napięcia i prądy na pełnym OBC jeśli masz,w trybie testowym.

I uzupełnij auto w profilu,lub napisz jakiego modelu dotyczy problem bo musimy gdybać,a to jest mało twórcze.

Opublikowano

Uzupełnione :D

to e34 z m50b25 bez vanosa

Żeby sprawdzić te napięcie bd musiał poprosić kogoś kto to ogarnia bo ja nie mam zielonego pojęcia o tym .

Opublikowano
Jak masz multimetr to nic prostszego. Ustawiasz na 20V DC i mierzysz na odpalonym silniku napięcie na aku. Poprawne ma mieć ok 14,4V. Jak nie masz multimetru to pożycz, albo kup. Dostaniesz za mniej niż 10zł

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321