Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Stała się dzisiaj rzecz nie bywała-podczas jazdy urwał mi się pedał gazu.Nie wiem czy moja betka ma milion nalatane :| , czy ten pedał jest tak dziadosko zaprojektowany i zrobiony ze słabego materiału. Przytwierdzony był do podłogi cienkim plastikiem który pracował jak zawias i po prostu się ułamał.Może już ktoś to przerabiał i doradzi mi jak to szybko naprawić bo jutro w południe mam ważny wyjazd a zanim znajdę drugi pedał to minie pewnie ze dwa dni.

Pozdrawiam

Opublikowano

Skoro masz wazny wyjazd to trudno - jedz bez, da sie, przerabialem to co Ty.

Ewentualnie wez jakis maly zawias z drzwiczek, wkrety i wiesz co robic :norty:

A potem po prostu kup nowy/uzywany pedal.

Opublikowano
Skoro masz wazny wyjazd to trudno - jedz bez, da sie, przerabialem to co Ty.

Ewentualnie wez jakis maly zawias z drzwiczek, wkrety i wiesz co robic :norty:

A potem po prostu kup nowy/uzywany pedal.

Już to zrobiłem -założyłem zawias nierdzewny od drzwiczek.Mały i zgrabny,wyrównałem miejsce gdzie urwał się pedał i przykręciłem na dwa małe wkręty jedną stronę zawiasu do podłogi a drugą do pedału od spodu.Efekt jest powalający,nie dość że dobrze wygląda to funkcjonuje bez zarzutów.Nie mam zamiaru wydawać 150zł na używkę która może się w każdej chwili urwać,a nowy to nawet nie patrzę ile kosztuje żeby szoku nie dostać.Nie jestem za druciarstwem ale w tym akurat przypadku zrobiłem to lepie jak fabryka .

-mogę im sprzedać patent he..he. :lol:

• 3 lata później...