Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar sobie kupić e34 2.5 m50 92r, mam już upatrzoną ,dzisiaj byłem oglądać jazda próbna i ...

Wszystko działa elegancko tylko jedna rzecz mi się nie spodobała i nie wiem czy to nie jakaś lipa :o

Jechałem sobie powiedzmy 20 km/h na dwójce, po nagłym wciśnięciu gazu samochód tak jak by nie reagował , nie dusił się ani nic , ale też nie przyspieszał ,jechał tak jak by ze stałym obrotami, dopiero po odpuszczeniu lekko gazu zaczął iść.

Szukałem trochę na necie o tym ale nie znalazłem nic konkretnego jedni piszą że to normalne drudzy że to coś z vanosem czy pompą.

Proszę o odpowiedz

Pozdro

D.

Opublikowano
Normalne to raczej nie jest. Jak wciskaszk gaz to oczekujesz, że auto przyśpieszy. Nie wiem czy pozycja wałka w vanosie jest uzleżniona od pozycji przpustnicy. Z objawów, które opisujesz wygląda jakby silnik dostawał na mało paliwa. Może faktycznie pompa, a może filtr do wymiany.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Aha, znaczy tak się działo jak jechałem ze stała prędkością i nagle wcisnąłem gaz w podłogę na przykład przy 2500 obr.

A jak z miejsca ruszałem jeden do prawie odciny, dwa do odciny to szedł jak przecinak ,bez żadnego problemu wkręcał się na obroty.

I teraz nie wiem czy to normalne w tym vanosie czy jakaś lipa :(

Auto bardzo mi się spodobało i już dziś chce po nie jechać, ale przez to sam nie wiem :(

Dodam że auto 2 lata jeździ na lpg.

Opublikowano
Naprawić da się wszystko, tylko kwesyia pieniędzy, czasu i nerwów. A tego mankamentu możesz użyć przy nagocjowaniu ceny.

Opublikowano

Może ktoś się jeszcze wypowie co ma/miał takie objawy ?

Da rade to jakoś rozkodować ?

WBAHD51090BG50100

Opublikowano

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAHD51090BG50100

Kod typu HD51

Typ 525I (EUR)

Typoszereg E E34 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M50

Pojemność skokowa 2.50

Moc 141

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BROKATROT METALLIC (259)

Tapicerka (0411)

Data prod. 1992-06-15

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S410A FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN Siłownik szyby elektryczny przedni

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S564A INNENLICHTPAKET Pakiet oświetlenia wnętrza

S657A BMW BAVARIA C REVERSE III Radio Bavaria C Reverse III

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Opublikowano

Dzięki

Witam

Mam zamiar sobie kupić e34 2.5 m50 92r, mam już upatrzoną ,dzisiaj byłem oglądać jazda próbna i ...

Wszystko działa elegancko tylko jedna rzecz mi się nie spodobała i nie wiem czy to nie jakaś lipa :o

Jechałem sobie powiedzmy 20 km/h na dwójce, po nagłym wciśnięciu gazu samochód tak jak by nie reagował , nie dusił się ani nic , ale też nie przyspieszał ,jechał tak jak by ze stałym obrotami, dopiero po odpuszczeniu lekko gazu zaczął iść.

Szukałem trochę na necie o tym ale nie znalazłem nic konkretnego jedni piszą że to normalne drudzy że to coś z vanosem czy pompą.

Proszę o odpowiedz

Pozdro

D.

Opublikowano

Przepustnica była na linke ?

Jakby miała jakiś eml to jeszcze zrozumiem że to może czujnik coś nie tak lub komp ale jak ma na linke to jakby komp się zwiesił z dawką paliwa i byś otworzył przepustnice na max to pewnie byś ją dusił .

Teraz mam m50b20 sonda stoi , przepływka dostała strzała i się posypała a i tak pomimo tego jak jej depne to się wkręca

Opublikowano

Nie mam pojęcia czy na linkę czy na jakiś czujnik, a może to coś od tego rozrządu vanos ?

Jak myślicie to coś poważnego czy raczej bzdet bo nie wiem czy mam ją brać.

Opublikowano
Przepustnica na serwo była chyba tylko w dieslach. Może to tylko czujnik położenia przepustnicy, ale wtedy silnik by raczej zmienił charakterystyke pracy, bo dostałby więcej powietrza.

Opublikowano

No i stało się kupiłem !

Wszystko niby OK ale błedy jakieś o oleju mi wyskakują i od spodu gdzieś cieknie !

Co to może być , plama oleju zostaje pod samochodem ..

I wyskakuje komunikat że olej przekroczył min a ja tak jeździłem dopiero teraz odczytałem te błędy.

Pomocy !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Leci właśnie z tej podstawy filtra oleju, spływa wszystko na dół po misce..

jak to uszczelnić ? jest tam jakiś simmering ?

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=11_4803&hg=11&fg=30

Uszczelka nr 11, często z niej leci, są dwa rodzaje podstaw filtra oleju,ale uszczelka jest ta sama. Różnią się z tyłu, w jednym modelu są z tyłu jeszcze 3 oringi w tzw zaślepkach.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD61&mospid=47375&btnr=11_4861&hg=11&fg=30