Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pokazywało do wymiany 26000km. Na komputerze zapalił się na żółto ikonka od hamulca i wyświetlił się check, że klocki są bliskie zużycia, że czujnik w klockach już się starł.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To może poziom płynu hamulcowego zapalił się?
Opublikowano

Wyświetliło się: "Brake pad wear indicator" To raczej nie jest brak płynu hamulcowego.

edit:

Po wymianie klocków i czujnika, komunikatu niema.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To się nie przejmuj i tak jeździj.
Opublikowano
ja się nie przejmuje jednakże nurtuje mnie pytanie dlaczego niemoge skasować samych klocków. Dlaczego wyświetla się komunikat OK a nie RESET? To mnie bardzo interesuje :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie tak masz ustawiony interwał.
Opublikowano
Dalej nie rozumiem. Jak ci sie nie pali kontrolka to co chcesz kasowac?

Wymieniłem klocki, wymieniłem czujnik, więc chce mieć porządek w komputerze...

Opublikowano

Witam

Mam problem po skasowaniu klocków pojawia mi się na zielono 40 tys. km i jest ok ale po jakimś czasie ok 3 , 4 dni znowu pokazuje mi , że mam klocki do wymiany czemu tak się dzieje. Nadmienię, że wyieniłem tarcze + klocki + czujnik

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam

Mam problem po skasowaniu klocków pojawia mi się na zielono 40 tys. km i jest ok ale po jakimś czasie ok 3 , 4 dni znowu pokazuje mi , że mam klocki do wymiany czemu tak się dzieje. Nadmienię, że wyieniłem tarcze + klocki + czujnik

Pozdrawiam.

Ja mam to samo i czujnik był już wymieniany 2 razy :mad2: . Może jakieś kasowanie programowe a nie z poziomu licznika by pomogło? Niech ktoś da zanć jeśli rozwiązał taki przypadek :roll: .

Opublikowano

Jak DIS moge skasować klocki?

P.S. Capaz

Pytanie z innej beczki, możesz mi powiedzieć jak moge zaktualizować soft w radiu busness ponieważ niechce mi czytać navi z 2011 roku :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja również dziękuje za cenne informacje.. też udało mi się skasować klocki i serwis wg instrukcji na filmiku :) dzięki i pozdrawiam :)

w moim E60 2007r. 535d.