Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.

mam pytanie jaki wzmacniacz polecacie do soobwoofera o mocy RMS ok 250 -300 W

2.

wyczytałem z wcześniejszych postów że wzmacniacz blaupunkta jest bardzo dobry ?

3.

dla mnie może być tylko na soobwoofer czyli 2 kanałowy tak ?

ponieważ raczej niebęde podłanczał dodatkowych głośników

dodam iż radio ma wyjście na wzmacniacz 2x chinch

z góry dziękuje za odpowiedz.

ps. postanowiłem nie kombinować z elipsami do Compacta tylko wstawić w miejsca oryginalnych przyzwoite JBL'a i soob'a do bagażnika.

Opublikowano
kup jakiegos blaupunkta gta i zmostkuj go 2 kanałowy spokojnie wystarczy,blaupunkty sa bardzo dobre i i w miare tanie,a wzmaka podłaczysz go do tych chinch
Opublikowano

Zmostkowac tzn plus z jednego kanalu i minus z drugiego kanalu, ale na 100% bedzie to zaznaczone na wzmaku i w instrukcje jezeli ma taka mozliwosc. Moze trzymaj sie jednej firmy no i tez jest lepiej jak glosnik i wzmacniecz to ta sama firma , choc nie koniecznie ( ja mam suba Pionka a wzmak Magnata ale szukalem o zblizonuch parametrach). I powiem Ci ze nie warto oszczedzac na wzmaku bo potem okaze sie ze sie przegrzewa albo jest za wolny

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

rozumiem . hmm myslalem o subie JBL'a

a wzmacniacz wlasnie blaupunkta

natomiast radi mam pioneera :D

jeszcze pytanko czy wzmachol oprocz pasma przenoszenia musi miec odpowiednią moc do odpowiedniego suba ?

np woofer 250 W Jbl'a

Opublikowano
najlepiej jakby moc wzmacniacza RMS była zbliżona do tego samego parametru w subie. Jeśli sub 12- calowy potrzeba mocnego wzmaka, jak 10-calowy może być trochę słabszy. Może być wzmak 4-kanałowy pod warunkiem, że można mostkować wszystkie 4 kanały w 1.

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano

Witam. W Twoim przypadku jest bardzo trudne doradzenie jaki wzmacniacz, gdyż nie podałeś przedziału cenowego - a to podstawa. Głośnik JBL to dobry wybór, co do Blaupunkta to nie jestem w 100% przekonany, gdyż słyszałem jak gra i nie byłem zafascynowany. O skrzyni Blaupunkta to nawet nie wspomne :duh: pod radiem gra dobrze a pod wzmakiem wymięka. Pamiętaj o kilku podstawach w dobieraniu wzmaka:

1. Filtr dolnoprzepustowy (koniecznie)

2. Możliwość mostkowania (koniecznie)

3. Stabilny przynajmniej do 2 ohm

4. Podbicie basu BASS BOOST +6dB, +12dB, (+18dB Rockford :cool2: ) podbicie basu daje czadowy efekt :cool2: - tylko regulowany a a nie jakiś tam przełącznik.

Napisz cene to będzie można się zastanowić nad modelem, dla Ciebie to tylko 2 kanałowy, skoro zrezygnowałeś z dodatkowych głośników :mrgreen:

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
ja mam Blaupunkta GTA 2200...jestem zadowolony choc tylko 2 kanalowy wiec nie wiem czy da sie podlaczyc np. 1 kanal pod sub a 2 zeby zasilal wszystkie glosniki?w tym jestem amatorem wiec prosze o pomoc...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ok co oprocz blaupunkta ze wzmacniaczy i jaka skrzynke basowa?? co z firmami JVC , Audison itp... co powiecie o wzmacniaczach sony ??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wmacniacze sony - jedna wielka kupa! Kiedys, z 10 lat temu - robili przyzwoite, ale teraz to brak słów! Wzmacniacz o mocy 444W (z hiper super serii X-PLODE :-) ) dysponuje moca 2 x 35 w rms... To najprostrzy przyklad kiczowatosci firmy sony. A dobry wzmak to nie tylko moc, wiec jesli juz na tym poziomie oszukuja - strach sie bac!

NIE KUPUJ SONY :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być wzmak 4-kanałowy pod warunkiem, że można mostkować wszystkie 4 kanały w 1.

Jestem elektronikiem i o takim czymś jeszcze nie słyszałem. Z deczka to niemożliwe do wykonania, żeby zrobić we wzmacniaczu samochodowym 1 kanał z 4 kanałów, ale... napisz o tym coś więcej, może podasz konkretny model?

Kai