Skocz do zawartości

BMW 523i auto gasnie nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:( Witam posiadam bmw 523i fajne zgrabne autko problem polega na tym gdy silnik jest zimny autko odpala bez problemów lecz gdy sie rozgrzeje gaśnie w czasie jazdy i nie odpala wszyscy stawiali na czujnik położenia wału wymieniłem i dalej to samo myślałem że to pompka paliwa wymieniłem pompkę i filtr wyjechałem zadowolony i po kilku kilometrach zgasiłem odpalilem jade jakieś kilometr i zgasła poczekałem 15 minut pali lecz po kilku kilometrach zgaśnie i nie odpali. gdy próbuję odpalic nie raz zaskoczy lecz strasznie sie podusi i zgaśnie nie wiem co robić na kompie nic nie znależli koledzy pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :(

Edytowane przez TOMBEA

Opublikowano
Sa dwa czujniki walka rozrzadu dolotu i wylotu chyba. Podepnij pod komputer i powinno wyjsc
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

jaki czujnik wstawiłeś?

jak jakiś inny niż siemens to możesz znowu zmieniać.

podłącz pod kompa.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Sa dwa czujniki walka rozrzadu dolotu i wylotu chyba. Podepnij pod komputer i powinno wyjsc

czujniki są dwa wału korbowego i rozrządu. Czujniki tylko zakłada się oryginalne simens VDO.

BTW. Kolega założył zamiennik z febi i dalej był problem, a na kompie nic nie wyszło. A jak przełożyliśmy z mojego ori to auto od razu odżyło

Opublikowano

Potwierdzam. Miałem kiedyś ten sam problem. Co lepsze mi padły oba czujniki, wału i wałka. Objawy identyczne, a po wymianie jak ręką odjął.

Zamienniki na pewno nie działają. Jak chcesz zaoszczędzić to kup używki oryginalne.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ja również wymieniłem i czujnik wału i wałka. Na zamienniku nawet nie chciał mi nawet odpalić. Kupiłem oryginał i wszystko ok. Powodzenia :D
Opublikowano
  • Autor
wymieniłem czujnik położenia wału orginalny simens czyli wymienic jeszcze jeden i bedzie ok
Opublikowano
  • Autor

czyli wymiana czujnik położenia wałka powinien załatwic sprawę

:D :D

Opublikowano
Podepnij komputer i sprawdź błedy. Jest także możliwe,że oberwał sie katalizator.