Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowy na forum. Przez pewnien czas mialem przyjemnosc jezdzic audi quatro avant 2.8 w budzie c4. Poniewaz po zakupie okazalo sie nie jest to auto moich mazen - wg mnie bardzo kiepskie osiagi tym razem postanowilem dosiasc auto marki bmw :-).

I wlasnie tutaj moje pytanie do osob, nie tylko znajacych sie na marce BMW ale i stalych bywalcow gield lub po prostu interesujacych sie obecnymi cenami... Czy jestem w stanie dysponujac kwota 45k zakupic godne uwagi e39 540 i moc nim jezdzic(mysle okolo 43k auto + ubezpieczenia)? Czytalem na temat tego modelu nie tylko tutaj na forum ale przedewszystkim na grupach dyskusyjnych oraz stronach powieconych e39. Generalnie ludzie pisza jest to auto trwale o ile ktos go nie katowal - taka zasada jest z moich doswiadczen sluszna do kazdej marki z malym zastrzezeniem - czesc aut lepiej czesc gorzej znosi katowanie ;-). Jesli uwazacie w takiej kwocie nie da sie w tym momencie zakupic auta to napiszci z jakim wydatkiem powinienm sie liczyc, aby zakupic 540 w dobrym stanie... Dla ludzi dziwiacym sie tego typu rozterkom podam zakres cen 540 z lat 96-98 od okolo 23 do okolo 80k. Wiadomo takie auto nie moze kosztowac 25k i byc w dobrym stanie oraz nie kradzione... Moje wizyty w komisach nei zaowocowaly niczym - bezwypadkowe modele tej kalsy aut nie powinny miec roznic widocznych golym okiem przy bezwypadkowej historii ;-).[/code]

Opublikowano

za 43k myślę, że spokojnie znajdziesz czego szukasz i zostanie jeszcze na dobrą imprezę dla nas wszystkich z okazji udanych zakupów.

Pojawiło się na rynku sporo 540 (tez sie tym modelem interesuje) po ok. 30k. Z tego co zdazylem sie zorientowac, to te "tanie" nie są najlepszą ofertą. Nawet można złapać nawyk szukania tylko w cenach powyżej 33tyś. zł, bo niżej to juz czasami "kopara opada". Patrz tez na mobile.de i autoscout24.de, tam są po 6,5Keuro ale są i po 7....itd. W tych "wypasionych" furach to jak była uzytkowana wczesniej odgrywa chyba 90%-ową rolę. Ale mając 43 tysie peelenów zapewne coś znajdziesz...

życzę tym samym powodzenia :cool2: :wink:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

moim zdaniem kupisz, ale powoli szukaj i dokładnie oglądaj.

jeszcze trochę i też taki dylemacik będzie :)

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
Cena wywolawcza 39,9k 1996 rok 535 ogloszenie na allegro. Wszystko pieknie ladnie tylko jednoa ale - gosc po moim pytaniu czy auto bezwypadkowe bez krecenia powiedzial bylo lekko uderzone. Naprawa odbyla sie w aso kazdy element zostal wymianiony na nowy. Bede mial molziowsc zabrac go do dowolnego serwisu i sprawdzic w jakim stanie jest auto. Stluczeke opisal nastepujaco - ktos wjechal w jego blotnik z predkoscia okolo 20km/h. Mowi pokrzywilo blachy i rozbilo lampe. Jak pytalem o podluznice twierdzi nie tkniete. Czy waszym zdaniem takie cos od razu dykwalifikuje auto? Czy moze jednak warto sie mu przyjrzec i jak kupic bite to przynajmniej byc o tym uczciwie poinformowanym i wiedziec co dokladnie bylo robione oraz sprawdzic jak zostalo naprawione... A moze jednak od razu odpuscic i nawet o nim nie myslec - w koncu zderzenie boczne moglo skrzywic auto... Zanim kupilem poprzednie auto i ogladalem w komisach bezwypadkowe to az piesc sie sciskala jak handlarz w zywe oczy klamie :-[... Rekordzista byl gosc, ktory twierdzil nie bita meganka - klamki z jednej strony auta byly od wewnetrznej strony pomalowane - on stwierdzil to od otwierania tam jest lakierem pobrudzone a lakier z drzwi odchodzi( ujawniajac poprzedni nizeco inny kolor oryginalnego lakieru) bo auto ma juz 5 lat :-[. (komis obok tesko w krakowie)
Opublikowano

Wiesz wszystko jest możliwe...Ja miałem wgniecenie na przednich drzwiach od strony kierowcy i porobiłem szczegółowe zdjęcia, żeby nikt później nie miał wątpliwości...

Chyba ta 535i to jest z forum, poszukaj w ogłoszeniach też koleś chciał taką sprzedać...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Jezeli samochod uczestniczyl w kolizji, ktora nie naruszyla jego konstrukcji nosnej, no i oczywiscie zostal profesjonalnie naprawiony, to moim zdaniem mozna go wziac pod uwage. Tak, czy inaczej, sprawdz grubosc powierzchni lakierniczej, zrob mu przeglad w ASO i bedziesz wiedzial cos wiecej.

E39 540i szukalbym raczej wsrod niedawno sprowadzonych.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

do kolego timma, który pisze:

Naprawa odbyla sie w aso kazdy element zostal wymianiony na nowy. Bede mial molziowsc zabrac go do dowolnego serwisu i sprawdzic w jakim stanie jest auto. Stluczeke opisal nastepujaco - ktos wjechal w jego blotnik z predkoscia okolo 20km/h. Mowi pokrzywilo blachy i rozbilo lampe. Jak pytalem o podluznice twierdzi nie tkniete. Czy waszym zdaniem takie cos od razu dykwalifikuje auto? Czy moze jednak warto sie mu przyjrzec i jak kupic bite to przynajmniej byc o tym uczciwie poinformowanym i wiedziec co dokladnie bylo robione oraz sprawdzic jak zostalo naprawione... A moze jednak od razu odpuscic i nawet o nim nie myslec - w koncu zderzenie boczne moglo skrzywic auto...

Ja miałem podobny dylemat przed zakupem swojej beci i ti niedawno, ale pojechałem do serwisu BMW i zrobiłem "przegląd auta przed zakupem" co kosztowało mnie 350 PLN, ale dowiedziałem się, ze faktycznie auto było bite nie mocno, a ponadto sprawdzono mi pozostałe opcje, które wybrałem i uzyskałemrzetelne informacje o stanie auta (faktyczny przebieg zgodny ze wskazaniami komputera, stan zawieszenia, stan lakieru, test GT1,kurtyny boczne, poduszki drzwiowe i w kierownicy nie ruszone oraz potwierdzenie, ze pojazd faktycznie był regularnie serwisowany - można wybrać wiele innych opcji wg. własnego uznania i portfela przede wszystkim), wszystko to przekonało mnie do późniejszego zakupu samochodu, dla wszystkich zinteresowanych zakupem dodam , że za 20 PLN mozna sprawdzić w Krajowym rejestrze zastawów czy pojazd nie jest tam wpisany pod jakis zastaw,naprawde warto, u mnie trwało to jakieś 20 min

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

ja miałem szczęście znaleźć auto absolutnie bezwypadkowe, tylko co z tego jak żona już dwa razy mi porysowała, ale zawsze robiłem fotki uszkodzeń, żeby potencjalny kupiec mi ciemnoty nie wciskał

jestem zdania, że delikatne uderzenia dobrze zrobione, nie dyskwalifikują auta

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
Kurcze pojade do tej bochni bo nie jest to daleko... Jednak obawiam sie nie wezme go - przez telefon dowiedzialem sie gosc zerwal sie na swiatlach a ten co go walna chcial zdazyc na czerwonym - z regoly nie robi sie tego jadac 20k/h ;-). Jadac z krakowa do bohni jest tez pelno komisow moze tam cos znajde :-) - kiedys stala sliczna 540 kombi z lekko rozbitym przodem. Patrzac na ogloszenia - internet, prasa z przykroscia musze przyznac w moim zakresie cenowym 540 manual jest w zasadzie nie osiagalne. Jak ktos by cos gdzies slyszal to prosze o info na priw. Powoli znowu zaczym szukac auta za granica - myslalem uda sie tego uniknac :-(. Kolega niedawno zezlomowal po podobnym uderzeniu poloneza - z zewnatrz wygladal jak przerysowany na parkingu a na badaniach wyszlo cala konstrukcja przestawiona...
Opublikowano
Powoli znowu zaczym szukac auta za granica - myslalem uda sie tego uniknac :-(. ...

Moim zdaniem to jedyne rozsadne wyjscie przy takim modelu. Przed zakupem przebadasz w ADAC za 50Eur i bedziesz mial konfort ze wszystko ok.

Za ok. 10k EUR powinno udac sie juz kupic 540 z 6-biegowa skrzynia tylko ze przebiegi beda oscylowaly kolo 200tys

Np.: http://tinyurl.com/9nczd

tylko te tylne swiatla ala lexua :cry:

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno