Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem Was przestrzec przed oszustem, który teraz wystawia E39 na sprzedaż:

http://allegro.pl/bmw-e39-520i-170ps-pdc-klima-duzo-zdjec-wroclaw-i2341485020.html

Jakiś czas temu kupiłem od niego radio do E39, które było zepsute i nosiło widoczne ślady druciarstwa. Cwaniak próbował je nieudolnie naprawić, popalił końcówki mocy i gdy uznał, że nic z tego nie będzie wystawił je na Allegro. Radio jest do tego stopnia zdewastowane, że nie opłaca się go naprawiać. Straciłem przez niego 150 zł. Oczywiście wszystkiego się wyparł i zrobił z siebie złodzieja za śmieszne pieniądze.

Zgłosiłem sprawę na policję ale usłyszałem, że mogę mu co najwyżej wytoczyć sprawę z powództwa cywilnego, więc to olałem..

Aż strach pomyśleć co siedzi w tym samochodzie.

Opublikowano
KS wygląda jak świeżo wydrukowana :D Na jednym ze zdjęć widać paragon Auto Zatoka 2012r Wrocław. Więc nie wiadomo czy sam sprowadził, czy kupił w tej zatoce. Zresztą co mnie to obchodzi. Na razie chyba nikt nie kupuje :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

taki kibel na fotelu kierowcy przy 160tkm wolne żarty.

który to numer aukcji z tym Twoim radiem?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Widać po jego komentarzach, gdzie jest aukcja z radiem ;) Po tym incydencie wiem, że cały "program ochrony kupujących" Allegro to jedna wielka ściema.

Wysłałem do nich chyba z 10 maili. Udowodniłem, że koleś używa konta z danymi innej osoby ( jakaś kobieta, ponoć jego narzeczona ). Dokładnie opisałem w jaki sposób mnie oszukał i co ? I nawet nie zawiesili mu konta. Żenada.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wiadomo.

kaskę biorą reszta nieważna.

podobnie jak otoszroto.

liczy się zysk.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widać po jego komentarzach, gdzie jest aukcja z radiem ;)

to chyba z tej bmki bo napisał że radio z 2001 roku.

zepsuło mu się i opylił.

ale cieć.

http://archiwumallegro.com.pl/radio+bmw+e39+x5+becker+c53+poliftowe+p%C5%81askie+piny-2087836168.html

Opublikowano

zepsuło mu się i opylił.

ale cieć.

http://archiwumallegro.com.pl/radio+bmw+e39+x5+becker+c53+poliftowe+p%C5%81askie+piny-2087836168.html

No ale przecież w aukcji napisał że

- Radio wyjęte z auta z 2001r.

- Wizualnie w stanie bardzo dobrym.

:mrgreen: :mrgreen: Nie napisał że radio jest sprawne a wy tu zaraz od oszustów...
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen: :mrgreen: Nie napisał że radio jest sprawne a wy tu zaraz od oszustów...

:cool2: :mrgreen:

Opublikowano

zepsuło mu się i opylił.

ale cieć.

No tak :D Zwróciłem na to uwagę przed zakupem i nawet zapytałem go mailowo, czy radio jest w 100% sprawne. Oczywiście odpowiedział, że tak.

Opublikowano
a powinieneś założyć sprawę. wartość nie taka duża więc majątku na wpłate za założenie nie stracisz. Jakby sie musiał przejechać z końca polski na rozprawę, to by mu się odechciało ludzi oszukiwać, a tak to się czuje bezkarny.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
a powinieneś założyć sprawę. wartość nie taka duża więc majątku na wpłate za założenie nie stracisz. Jakby sie musiał przejechać z końca polski na rozprawę, to by mu się odechciało ludzi oszukiwać, a tak to się czuje bezkarny.

Niestety ale sprawa zawsze odbywa sie w sądzie pozwanego, wiec to kolega musiałby jeżdzic cała Polske na rozprawy

Opublikowano
jeśli tak to sory,mój błąd nie wiedziałem. widać prawo w polsce chroni bardziej przestępce niż obywatela. wychodzi, ze do 200zł można ludzi bezkarnie okradać, bo to jest wykroczenie, dopiero powyżej 200 przestępstwo. A jakby jakiś bezdomny wszedł do marketu i z głodu ukradł bułkę za 50groszy to by go posadzili.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Teraz chcą "odciążyć" sądy, więc poselski kwiat wymyślił, żeby podnieść do 1000zł granicę między wykroczeniem a przestępstwem :lol: Ci co kradli będa kraść dalej, drożej i więcej. W Polsce jest tak, że jak sąd wyśle listem poleconym jakieś pismo, to czy je podejmiesz czy nie, to uważają je za dostarczone. Ja tak miałem, przebywałem za granicą, a oni mi przysłali poleconym wezwanie w charakterze świadka, a póżniej dowalili 2tys za niestawiennictwo. Natomiast jak ja wysłałem polecony z informacją do mojego dłużnika, którego on nie odebrał to sąd uznał, że nie został on prawidłowo poinformowany. Przepraszam, że nie na temat, ale w takiej dżungli zyjemy. :mrgreen:
Opublikowano
Takie są przepisy. Przy zmianie kwoty granicznej pomiędzy przestępstwem, a wykroczeniem z 250 zł na 1000 zł nie będzie mniej pracy dla sądu, tylko mniej pracy dla policji. Będą sprawy robione na odwal w szerszym zakresie, a w sądzie sędzia będzie się z tym dłużej zmagał. Krótko - po raz kolejny dojdzie do wydłużenia procesów. :duh:
Opublikowano
Będą kradli, ale w statystykach policji będzie mniej przestępstw kradzieży, co oczywiście świadczy o poprawie pracy policji :duh: , a rząd będzie się mógł tym wynikiem pochwalić. :cry2:
Opublikowano

Dodaj, że każdy rząd (nie tylko ten) :mrgreen:

Tak niestety było, jest i pewnie będzie.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785