Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie BMW mam ją około miesiąca, było wszystko ok. Raz przy odpaleniu buchnelo w nawiew i samochód odpalał dziwnie chodził i gasł. Spadła rura od krokowca no i bunia znowu chodzi.

Ale zaczęło się makabryczne spalanie które z dnia na dzień wzrasta... pierw ładnie 9l gazu max.. teraz 16,4l ręce opadają.[dodam że stopniowo wzrastalo 13/14/15] No i falowanie, faluje masakrycznie czasem to na gazie w korku musze jechać bo sie nie da.

Na kompie byłem i nie wykazało nic. Bmw ma zwykły gaz lovato, nie była u gazonika 3lata i właśnie jadę na dniach. Ale wątpie aby to było przyczyną. No i wcześniej pisałem że bunia jest mułowata powyzej 3tys obrotów, do 3 idzie super. Co mogło walnąć? Silnik pracuje równo. Obroty na jałowym benzyna i gaz są identyczne okolo 700

Opublikowano
Wystrzał gazu? moze połamało klapke od przepływomierza
Opublikowano
Jeżeli chodzi o spadnięcie węża od krokowca miałem podobny problem. Przyczyną było coś z układu zapłonowego: świece, przewody wysokiego napięcia, kopułka.. nie wiem dokładnie co, bo od razu wymieniłem wszystko. Sprawdź stan przewodów WN, może są już do wymiany.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem.

Silnik chodzi nierówno ubywa wody w chłodnicy a przybywa oleju :/

Obroty falują silnik gaśnie . Dodam że jest po wymianie uszczelki pod głowicą i wężem od wody .

Silnik m42 318is z 93 roku prosze o pomoc

Opublikowano
Jeśli oleju przybywa, to znaczy że woda z układu chłodniczego przedostaje się do oleju, jeśli wymieniałeś uszczelkę to może głowica albo blok silnika jest pęknięty.
Opublikowano

jeśli do układu wydechowego podczas wymiany uszczelki dostał się płyn chłodniczy albo olej mogło to doprowadzić do uszkodzenia sondy lambda , przez co masz bujanie oraz wysokie spalanie.

http://www.forum.v10.pl/uszkodzona,sonda,lambda,objawy,t8498.html

Opublikowano

Właśnie nie falowała na obrotach przed wymianą uszczelki :?

Wiec nie wiem co sie dzieje i pierdol** juz odstaje .

Musze sie wziość i jeszcze raz to ze znajomym mechanikiem rozłożyc

Tylko na co zwrócić szczególna uwage na głowice lub uszczelke a może na coś innego ?