Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie do znawców-otóż mam taki problem w moim e46 330xd(2003r 184KM) z automatyczna skrzynią biegów która po zagrzaniu/chwili pracy-jazdy nie chce ruszać tzn.ni w przód ni w tył,po zgaszeniu silnika/chwili odstoju załącza i jedzie,po czym ponownie zaczyna kiepsko ruszać,do momentu aż wogóle nie pojedzie(czuć,że "zapina bieg" ale nie rusza obroty do góry a tu nic.Coś ktoś może podpowiedzieć?Zanim "mechanik" nawymyśla swoich tez- Z góry dziekuję

Ewa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
komputer wymyśli co jest nie mechanik.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
No właśnie mam uprzedzenia do "mechaników" ,że mimo co wykaże diagnostyka nie ujawni mi szczegółów,tzn.przedewszystkim chodzi mi czy ktoś z użytkowników forum,posiadaczy automatów miał podobne objawy i potrafi coś zasugerować
Opublikowano
Tylko komputer i sczytanie błędów pomoże, od tego musisz zacząć, jedź do mechanika i jak odczyta błędy to albo zrób zdjęcie albo spisz numery albo niech ci wydruk da i nic nie rób jak na razie . Wrzuć błędy tutaj to może pomożemy.
Opublikowano

Ewa pali ci się kontrolka ASB? Jeśli nie to komp raczej nic nie pokaże. Na twoim miejscu uderzałbym od razu do kogoś kto się zna na automatach:

Tu masz forum ASB. Prowadzi je gościu, który naprawia skrzynie. Warto go zapytać co z tym fantem robić.

http://www.autojozefow.pl/forum/index.php

Napisz skąd jesteś to łatwiej będzie można polecić jakiś warsztat.

Opublikowano
autojuzefuf to podobno syf. jest opisywany watek jak koles spieprzył tą skrzynie i wział grube pieniadze. sprawa skonczyła się pozytywnie dopiero w sadzie.
Opublikowano
autojuzefuf to podobno syf. jest opisywany watek jak koles spieprzył tą skrzynie i wział grube pieniadze. sprawa skonczyła się pozytywnie dopiero w sadzie.

Nie znam ich zupełnie, ale jeżeli jeden niezadowolony przypadek, nawet jak się w sądzie skończył, skłonił Cię do pisania w stylu "podobno syf", to ja bym brał poprawkę ;]

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

szukałem swego czasu serwisu do wymiany oleju i nawet tam dzwoniłem, na szczescie nie pojechalem do niego, bo bym nie wyjechał z warsztatu po jego wymianie - facet i jakas baba z ktora rozmawilem twierdzili, że zaleją inny olej, zrobia plukanie chłodniicy itd.

jesli chodzi o naprawe tej skrzyni to szukaj w dziale 5-er pod tytulem skrzyni do 530d.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to chyba nie ten dział.

nie znam ich ale to co piszesz na zasadzie jedna pani drugiej pani.

nie byłem nie wiem nie zabieram głosu.

jak masz jakieś konkrety to w dziale nie polecam pisz, a nie plotki siejesz.

Opublikowano

pete-wawa

jak masz jakieś konkrety to w dziale nie polecam pisz, a nie plotki siejesz.

naganiaczu klienteli nie są to plotki tylko fakty. po to jest forum, żeby sobie pomagać, a nie "naganiać". w poprzednim poście został polecony warsztat i do tego postu się odniosłem, żeby ktoś nie musiał zaliczać wtopy. poszukaj w odpowiednim dziale który podałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chłopcze nie pisz do mnie naganiaczu klienteli bo jest mi to branża całkowicie obca,nie mam automatu, nie mieszkam po tej stronie Wisły i pracuje w instytucji na którą pewnie nie płacisz abonamentu, całkowicie nie związanej z tym :mrgreen:

Opublikowano
Panowie poleciłem forum a nie warsztat. Forum prowadzone jest przez serwis ASB, więc można liczyć na konkretną odpowiedź, czasem nawet orientacyjne koszty naprawy podają. Warto tam zadać pytanie choćby po ty aby sprawdzić czy inny serwis ASB nie próbuje nas wykiwać.