Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś na to jakiś patent? Wymieniłem tapicerki mam w tej chwili obie sprawne z tym, że w tapicerce kierowcy brakuje 1 mocowania kołka przy tulejce zamykania drzwi.

Wszystkie inne kołki są całe, ale nie daje mi to kompletnie nic bo wystarczy zamknąć drzwi by ok. 5 kołków wyskoczyło... mam tak i na drzwiach pasażera (wszystkie kołki sprawne) i na drzwiach kierowcy (brak 1 kołka) kupiłem dopiero co te tapicerki i poważnie zastanawiam się nad wwierceniem w te drzwi wkrętów bo zaczynam mieć dość tego padła...

Opublikowano
kup po prostu oryginalne kołki = nie ma możliwości żeby odpadało. Chyba że ktoś otwory w drzwiach powiększył,

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Miałem to samo i posmarowałem kołki klejem , wcisnąłem i jest spokój ( kleju z umiarem bo potem jak trzeba będzie wyjąć to może być lipa) nie pomogła wymiana kołków na nowe.
Opublikowano

Są nowe właśnie, spróbuje z tym klejem, kropelka :D?

Ściągał ich raczej nie będę, chyba że zrobię to co odkładałem na później bo szyba mi się przekręca przy zamykaniu i nie chce domykać.

Opublikowano (edytowane)
z szybą mam podobny problem ale jeszcze się nie bawiłem raz mi spadła i teraz ciagle wypada wyskakuje z szyny wymieniłem ta spinke i lipa ale wyczytalem ze jest tam sruba do regulacji tych ramion ps. jeszcze z nia nie probowalem :p (ja mam elektryczne szyby) Edytowane przez Pablov
ludzką rzeczą jest błądzić
Opublikowano

Zamiast kropelki weź ośmiorniczkę albo poxipol, bo zadziałają dodatkowo jak wypełniacz.

A wie ktoś jak podkleić materiał z podsufitki?

Opublikowano

A wie ktoś jak podkleić materiał z podsufitki?

ja podklejalem u siebie zwykłym klejem do tkanin jakieś 2 miesiące temu i nic nie przesiąkło (oczywiscie kleju nakładać z umiarem) i trzyma się do tej pory żadnych oznak co by miało się odkleić :)

Opublikowano
Do podklejenia podsufitki widziałem klej w sprayu , tylko zastanawiam się jak go użyć żeby to miało wygląd i nie ubrudzić pół auta, chyba jednak zrobię tak jak kolega 22 bobas , zwykłym klejem do tkanin.
Opublikowano

Klej do tkanin - o takim wynalazku jeszcze nie słyszałem, ale powinno pomóc :cool2:

Podziękował,

Szerokości :norty: