Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z góry przepraszam ale nie wiedziałem w jakim dziale mogę założyć ten temat, tak że jesli administracja uważa że jest to nie właściwy temat do tego działu proszę o przeniesienie, dziękuje

Swoje pytanie kieruje do użytkowników e46 którzy w ostatnim czasie zawierali polisę AC, od jakich kwot wasze towarzystwa chciały wam ubezpieczyć auta? w moim przypadku w zeszłym roku dokładnie maj 2011 PZU wg eurotax wyliczyło wartość mego auta na 30 tyś, po roku okazuje sie że jest problem z ubezpieczeniem na kwote 20 tyś, dokładnie chcą na 17.5 tyś ubezpieczyć tłumacząc się tym że te auta bardzo poleciały w dół, wydaje mi się to troszkę nie możliwe patrząc na ceny aut na allegro, wydaje mi sie to być totalną bzdurą, jak to wygląda w waszym przypadku? Czy wasze spadki wartości pojazdów też były tak ogromne?

Opublikowano

bmw e46 2002r. lift 325xi

wyposażenie wydaje mi sie że jest dość sporo jak na e46 miedzy innymi 6 x poduszka, dsc, komp, skóra, szyber dach, multi kier., 4 x szyba, el. lusterka, nie chce sie rozpisywać bardziej

Opublikowano
no własnie nie i chyba będę musiał sie przemaszerować ale jeśli pzu liczy to na podstawie eurotax to wydaje mi sie że wszędzie będzie to samo
Opublikowano
A moze ci dodatkowego wyposazenia nie policzyli?Bo nie mozliwe zeby 12500zl w ciagu roku po dupie dostała.5000zl to bym jeszcze zrozumial
Opublikowano
Też na dniach mam przedłużyć OC/AC, mi powiedzieli 11,5 tys. a w przypadku szkody 1000 zł udziału własnego. Kosmos jakiś. Podziękuj panom handlarzom za zbijanie cen szrotami które sprowadzają. Chętnie bym kupił drugą e46 w stanie takim jak moja za 11,5 tys.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
No własnie chyba cos PZU dziwnie zaczeło obliczac albo cós bo rok temu miałem auto ubezpieczone na prawie 18 Tyś BMW e46 318 Ci 2000 rok byłem jakies dwa mieisace temu sie pytac ile mnie wyjdzie teraz to obliczył ze 15100 zł no to ok mysle spadła wartos nic nadzywczajnego miesiac pozniej przychodze ubezpieczyc i wyliczyli mi na 12100 zł wiec mam ubezpieczony na ta kwote nie wiem o co kaman ale zeby takie rozbierznosci moze to ze nowy model f30 wszełd w tej seri i to miał jakis wpływ juz sam nie wiem