Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie mam problem z obrotami na biegu jałowym,po przegazowaniu auta obroty rosną do 2000 i spadają do 1500.Guma od dolotu nowa,krokowiec drugi przepływka sprawna czy to może być winna sonda lambda lub czujnik temperatury?świece nowe.Po złapaniu temp w pionie jest trochę lepiej.Jak zmieniłem krokowca to przez 3 dniu było ok i potem znowu ten sam objaw powrócił z obrotami,co to może być
Opublikowano
Nic nie pokazało na kompie,zastanawia mnie dlaczego jak silnik dobrze się nagrzeje problem ustępuje.
Opublikowano
Skoro na 3 dni bylo dobrze po zmianie krokowaca ( w zależnosci od zużycia silnika utrzymuje stale obroty na tym samym poziomie) to tak jak kolega wyzej napisal sprawdz cisnienie na cylindrach mogą wyjść komedie :( ale nie musza
Opublikowano
Tylko dlaczego po nagrzaniu się silnika jest ok,auto normalnie się wkręca na obroty,nie straciło mocy,spalanie nie zwiększyło się (pali tyle co paliło) problem tylko z obrotami na biegu jałowym. Czy to jak pisałem wyżej może być czujnik temp lub sonda?
Opublikowano
Oleju nie bierze, najgorzej jest na zimnym silniku po nocy,jak odpale bez dodania gazu to obroty są w granicach 1200 ale jak dam gazu to momentalnie zaczyna sie falowanie.Na pierwszy raz myślałem że może przepustnica nie domyka się ale po sprawdzeniu jest ok czysta i domknięta,czy uszkodzony czujnik temp może coś takiego robić?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wyczyść krokowca ja węże do niego uszczelniłem węże hermetikiem który pod wpływemtemperatury upłynnił sie i zakleiłkrokowca chodził motor 1500 do 900 obr wyczysciłem i nasmarowałem go jest 950 ksteraz jesteąż książkowe a sprawdz węża odmy u mnie byłpo pękany i ssał lewe powietrze :cool2:
jedynakk