Skocz do zawartości

330Ci osłona silnika plastik przednia - mocowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Może ktoś sprawdzić kto ma osłonę plastikową tego typu http://allegro.pl/bmw-e46-3-0-b-oslona-pod-silnik-i2279494426.html jak ona jest mocowana z przodu do zderzaka o ile jest mocowana. Bo niby są dziurki na krawędzi ale względem dziurek w zderzaku to są za małe, no i krawędz samej osłony ma rant. Chyba, że do zderzaka m-pakiet jest inna osłona ale jaka? Wczoraj kolejny raz "opadła mi szczena" jak się troche rozpędziłem bardziej niż zwykle. :?

Prawdopodobnie taki mam numer 57.71- 8 268 344 obecnie osłony.

Pozdro.

Opublikowano

Ja mam taką osłonę i z przodu jest ona na "wcisk" pod krawędź zderzaka, no i z przodu po bokach po dwa wkręty.

Nie mam m-pakietu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to u mnie też było tak i pęd powietrza wypchnął ją zza zderzaka, a reszty zniszczenia dokonał opór powietrza.
Opublikowano

Ściągałem ją już wiele razy i nie wydaje mi się aby poprawnie zamontowana mogła wyrwać się spod zderzaka.

Zresztą niejednokrotnie jechałem z prędkością MAX i nic się nie działo.

Być może zderzak z m-pakietu ma inny ten rant ale u mnie wszystko wchodzi ciasno i "pewnie"

Tu masz jak to wygląda w m-pakiecie, są jakieś kołki plastikowe.

http://www.zhpmafia.com/forums/showthread.php?5757-Skid-plate/page2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nieeeee nooooo :mad2: wszystko jasne :duh: :duh: :duh: Osłona ma być NA ZDERZAKU /w środku/, a nie kurna od spodu. Ja ją zawsze miałem od spodu bo tak była jak kupiłem auto. Szlag... :cry2:

Dzięki za fotkę, swoją drogą to chyba zdjęcia auta w fabryce bo wymyte ze spodu jak nówka sztuka ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I sprawa rozwiązana. To samo kiedyś przerabiałem, podczas jazdy osłona puściła i tarła o jezdnię w wyniku działania oporu powietrza. I okazało się, że była zamontowana od spodu :duh:
Opublikowano

Dlatego cały czas mnie dziwiło ile musiałeś lecieć że ci ją wyrwało :D

ps.

Podwozie jest czyste bo to nówka sztuka auto :)