Skocz do zawartości

Bezpieczniki 29, 48, 53 rozładowują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, potrzebne sugestie, coś kradnie prąd. Trochę czasu mi zajęło odszukanie właściwych bezpieczników ale teraz mam. Nr. 29, 48, 53 bez nich akumulator trzyma, z nimi po 1-2 dniach nie odpali.

Są to centralne zamki, szyby, lustra i alarm. Dzisiaj powypinałem wszystkie drzwi łącznie z bagażnikiem i klapką paliwa a bezpieczniki włożyłem na miejsce poza 48 od alarmu, przetestuję kilka dni ale coś podejrzewam, że winny będzie raczej jakiś moduł tylko który i gdzie on jest? Sterowanie zamkiem albo alarm? Poradźcie co wypiąć w następnej kolejności jeśli to nie pomoże.

Opublikowano

Czy któryś bezpiecznik które wymieniłeś, jest powiązany z radiem ?

Radio i czujnik zamknięcia klapy bagażnika może być winny.

Po zamknięciu bagażnika może nie rozłączać i wtedy lampka oświetlająca bagażnik świeci cały czas.

Opublikowano
sam zadałeś pytanie i sam na nie odpowiedziałeś. jeszcze to tego prawidłowo rozumujesz wiec gratulacje.
e39 3.0D
Opublikowano
  • Autor
sam zadałeś pytanie i sam na nie odpowiedziałeś. jeszcze to tego prawidłowo rozumujesz wiec gratulacje.

To było do mnie?

Moje pytanie gdzie dalej szukać. Gdzie są moduły centralnego, alarmu, szyb, luster.

Podstawowe rzeczy jak lampki i czujki drzwi są wyeliminowane. Wymienione bezpieczniki nie są powiązane z radiem.