Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wreszcie przyprowadziłem do domu czarnulkę '08 (grudzień) :)

2.0d 177km (jeszcze :)) zawias m-pakiet, fotele sport z dymanymi boczkami i podparciem, panorama, navi buisness z mapami i inne takie.

Przede wszystkim od razu zakochałem się w tym zawieszeniu i fotelach... mógłbym z auta nie wychodzić :) to jest to czego szukałem.

Silnik dużo lepiej zbiera się dołem od wersji 163KM, lepiej brzmi i ma kulturalniejszą pracę, zobaczymy co się z niego da wycisnąć.

Niestety odnoszę wrażenie że powyżej 150km/h jest głośniejszy od pre-LCI, nie wiem czy to z powodu panoramy czy tych wielkich lusterek ale szum powietrza jest wyraźniejszy. Trochę żałuję że kierownica jest z tym mocniejszym wspomaganiem i nie chodzi tak sztywno jak w poprzednim, traci się przez to trochę czucie drogi, jakby się w rękawicach puchowych prowadziło...

Parę pytań:

navi business kolorowa była zawsze z portem usb czy nie? Patrzyłem na szybko i nie znalazłem tego portu a wedle instrukcji powinien być.

Ćwiczył ktoś wymianę lustra wewnętrznego z gałką na ściemniane automatycznie? Już od kilku aut miałem takie a tu zonk, ktoś założył zwykłe...

Żeby doposażyć w ski-bag trzeba wymienić cały fotel z tyłu czy da się same plecki wymienić?

Czy to możliwe żeby w sport fotelach nie dało się pochylać zagłówków?

Czy jak nie ma podgrzewania foteli to znaczy że fotele nie mają maty grzejnej czy po prostu nie jest to podpięte?

pozdr

s

Opublikowano
Gratulacje :) Mi w mojej strasznie brakuje sportowych foteli... jeździłem u znajomego z takimi i dużo przyjemniej się siedzi. Standardowe nie są niewygodne, ale trzymanie boczne mogłoby być lepsze. Jeśli nie masz podgrzewanych siedzeń to nie masz mat grzejnych. Koszt samych mat kilkaset złotych, powinno się to dać w miarę łatwo podpiąć i było o tym gdzieś na forum. Jeśli chodzi o skibag to wg mnie wystarczy wymienić plecy (ale mam pre-lci, więc zastrzegam że może w lci jest inaczej).
Opublikowano

Również gratuluję autka:) Pochwal się czym prędzej w galerii, LCI tam jak na lekarstwo :P Sam celowałem w LCI ale wyszło jak wyszło, jestem zadowolony. Zazdroszczę tych sportowych siedzisk, bo mam wszystko czego potrzebuje ale te fotele fajnie by było mieć :D Co do zagłówków to powinno się dać je pochylić. I z tego co się orientuje to port USB nie zawsze występuje.

Z ciekawości, jaki przebieg? Życzę miłego podróżowania:D

Opublikowano

Ćwiczył ktoś wymianę lustra wewnętrznego z gałką na ściemniane automatycznie? Już od kilku aut miałem takie a tu zonk, ktoś założył zwykłe...

Wymiana wkładu + kodowanie NFRM. Jeżeli lusterko jest składane elektrycznie i podgrzewane, to idą do niego 3 kabelki w lusterku jest dodatkowy sterownik, więc nie ma problemów z samym okablowaniem. To czy lusterko jest ściemniane czy też nie, to już kwestia samego wkładu oraz kodowania. Musisz jednak posiadać środkowe lusterko samo ściemniające. Ceny wkładu fotochromatycznego powalają z nóg jeżeli chcesz kupić nowe, droższe niż inne całe kompletne lusterko.

Czy jak nie ma podgrzewania foteli to znaczy że fotele nie mają maty grzejnej czy po prostu nie jest to podpięte?

Wymiana foteli lub dołożenie mat + wiązki + przycisków.

Pozdrawiam

Opublikowano
Również gratuluję autka:) Co do zagłówków to powinno się dać je pochylić. I z tego co się orientuje to port USB nie zawsze występuje.

Z ciekawości, jaki przebieg? Życzę miłego podróżowania:D

przebieg 130tys, ciekawa rzecz, sport fotele mają "kołyskę" cały fotel wraz z siedziskiem można obracać wokół osi poprzecznej siedziska, te fotele można dopasować tak idealnie jak jeszcze w żadnym aucie nie miałem :)

Opublikowano
Musisz jednak posiadać środkowe lusterko samo ściemniające. Ceny wkładu fotochromatycznego powalają z nóg jeżeli chcesz kupić nowe, droższe niż inne całe kompletne lusterko.

Wymiana foteli lub dołożenie mat + wiązki + przycisków.

Pozdrawiam

sorki, właśnie o wewnętrzne lusterko mi chodziło... muszę zerknąć czy tam kable są poprowadzone.

To z podgrzewaniem foteli chyba za dużo zabawy.

Jeszcze relingi na te cienkie bym sobie zamienił, albo całkiem wywalił jakby ski bag się udało dołożyć...

Opublikowano
wrzucaj fotki :)

jak porobię to wrzucę :)

przy okazji, nie mogę sparować telefonu z bt, w poprzedniej nie miałem problemów a i w tej poprzedni właściciel miał motorolkę sparowaną, a jak próbuję moją nokię to się nie widzą...

Opublikowano

Wywal poprzedni telefon i sprobuj jeszcze raz od nowa .

Fajnie czekamy na foty :D , nie obawiales sie kupowac 2.0d 177 jeszcze z 08 ? Nie pamietam czy od sierpnia juz byly inne napinacze czy w nie ... Oby bylo bez stukow i bez problemow z rozrzadem bo to najwazniejsze.

Gratuluje i czekam na foty ,

szerokiej i bezawaryjnosci :cool2: :cool2:

p.s. z drugiej strony ..ciekawa zamiana , pre-lci na lci ... :mrgreen: :mrgreen: "sasiad" nie odrozni ze auto zmieniles , wiec ma to swoje plusy :norty:

Opublikowano

Trochę sie obawiam tego rozrządu ale póki co żadnych niepokojących dźwięków nie odnotowałem... Pojedzie na przegląd do Stando w przyszłym tygodniu to się wszystkiego dowiem :)

A "sąsiad" zauważy bo kolor inny :)

Opublikowano
Widzę że na alle..o jest sporo luster fotochromatycznych wewnętrznych. Pytanie czy takie lustro potrzebuje jakiegoś dodatkowego okablowania, czy też może wiązka powinna już być ok i tylko sama podmiana powinna wystarczyć?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to się nacieszyłem, urwał... Wczoraj wjechał mi gość eską w lewy bok :mad2: dzwi kierowcy, drzwi tylne i próg od kierowcy do roboty...
Opublikowano
Szczerze współczuję :cry: A eska jak tam z tego wyszła?

Lampa, zderzak, błotnik...

Opublikowano
Szukaj w kolorze drzwi gorzej z progiem

Odstawiam do Inchcape'a to idzie z ac więc niech zrobią jak książka pisze.

Opublikowano

Ja bym jednak robil na wlasna reke :) Tez mialem taki przypadek tylko kobieta zarysowala mi tylne drzi.. nic wiecej nie uszkodzila. Kupilem drzwi w kolorze za 700 zl a dostalem prawie 3k z Oc sprawcy. Moglem zrobic to jeszcze inaczej, jechac do rzeczoznawcy ktory daje mi jeszcze zastepczy samochod na okres naprawy. Jedyny minus tego calego zamieszania to odpowiedzi i wysylnie pisemek do ubezpieczalni... no i sprawa ciagnaca sie przez od listopada do maja :)

Zastanawia mnie co zrobia z progiem. A i jak beda ci malowac drzwi to licz sie z tym ze beda musieli wejsc tez na tylni i przedni blotnik,to sie chyba nazywa cieniowanie. Dlatego kupilem drzwi w kolrze aby tego uniknac :) Co majster mowi inaczej:jeden ze miernik bedzie wykrywal wieksza grubosc lakieru jeden ze nie bedzie widac. Nie wiem jak to do konca jest.

PS. Wspolczuje calego zamieszania,szkoda bumy chociaz jeszcze nie widzialem :)

Opublikowano
Ja bym jednak robil na wlasna reke :)

Gdyby nie próg to może i bym się bawił a tak, wolę żeby zrobili to konkretnie, na gwarancji itd. To będzie istotne przy sprzedaży wozu.