Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj jadąc wieczorem po nierównej drodze zobaczyłem, że drga mi prawe światło. Po dojechaniu do celu podniosłem maskę i łapiąc za mocowanie żarówki ksenonowej od strony silnika ruszałem do przodu i do tyłu.... W środku mam pęknięty jakiś plastik, który odpowiada za trzymanie odblasków - światło przesuwało się w prawo i lewo. Wyglądało to tak, że jak dociskałem po stronie świateł mijania to odblask od długich cofał się do tyłu i odwrotnie - jakby pomiędzy nimi był jakiś zawias... Ktoś wie, który element należy wymienić?

Samochód z 2002 roku.

Opublikowano
Najprawdopobniej mam połamany ten zewnętrzny bo lampę mogę skręcać w prawo i w lewo.... W polifcie trzeba rozklejać reflektor?
Opublikowano
tak, musisz sobie upiec lampę

To trochę źle. Czytałem, że po tym zabiegu jest problem z parowaniem etc.... Dodatkowo mam maszynę z końca 2002 r., niby ten klej jest praktycznie nie do rozklejenia. :duh: Trzeba dawać nowy klej czy wystarczy podgrzać stary i będzie ok?

EDIT: Czy ktoś wie, jak wyciągnąć regulator nie rozbierając i nie rozcinając lampy??

Opublikowano
Ja mam z 2003 i jak już pisałem - przerabiałem zabawy w kuchni. Z tego co wiem, klej jest "wielokrotnego użytku" tylko, że do klejenia właśnie musisz go znowu nagrzać porządnie. Co do parowania kloszy to właśnie słyszałem o różnych problemach i zaleceniach, żeby silikonem sobie doszczelnić ale osobiście po prostu nagrzałem przed klejeniem dość mocno i jak na razie zero problemów (wymieniałem rok temu w okolicach marca)
Opublikowano
Ja mam z 2003 i jak już pisałem - przerabiałem zabawy w kuchni. Z tego co wiem, klej jest "wielokrotnego użytku" tylko, że do klejenia właśnie musisz go znowu nagrzać porządnie. Co do parowania kloszy to właśnie słyszałem o różnych problemach i zaleceniach, żeby silikonem sobie doszczelnić ale osobiście po prostu nagrzałem przed klejeniem dość mocno i jak na razie zero problemów (wymieniałem rok temu w okolicach marca)

Używałeś piekarnika, czy opalarki?