Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Możliwe, że był już taki temat ale nic ciekawego oprócz programowania centralni nie znalazłem więc piszę i proszę o pomoc.

A mianowicie problem jest następujący:

Jak zaczęły się mrozy centralny z pilota zaczął świrować, raz otwierał i zamykał się z pilota a później nie reagował. Zmieniłem baterię i dalej nic. To chciałem zakodować, nie mogę. Mam kluczyk starego typu bez diody na zewnątrz. Rozebrałem go i sprawdziłem, że przy naciskaniu przycisków dioda w środku miga to raczej pilot OK. Zamek normalnie przez kluczyk w zamku się otwiera i zamyka tak samo z tunelu. nie wiem co dalej. Pomóżcie. :cry:

Opublikowano
Proszę czytać ze zrozumieniem. Kodowałem kluczyk dziesiątki razy. Kilka dni temu dobrałem się do modułu komfortu. Wyciągnąłem go i założyłem z powrotem i przestał działać przycisk na tunelu. Reszta ok.
Opublikowano
Proszę o pomoc

a jak mamy pomóc ?

musisz znależ elektryka który się na tym zna i to ogarnie

ja już dwa razy miałem objawy że padła elektronika a okazywało się że tylko ugniły kable w złączce

Opublikowano
i to już jest jakaś pomoc. A wiesz może w którym miejscu się to działo? Czy przy module? jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajduje się antenka odbioru sygnału z pilota?
Opublikowano

Witam

Ja tez mialem problemy z otwieraniem i zamykaniem z pilota w kluczyku i skonczylo sie na wymianie wzmacnacza sygnalu ktory jest w lewym tylnim slupku. Tyle, ze ja mam touringa. Po wymianie spokoj

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Opublikowano
i to już jest jakaś pomoc. A wiesz może w którym miejscu się to działo? Czy przy module?

mi zgniło pod nogami pasażera ale były to kable od oświetlenia bagażnika i od lampek do czytania mapy

ale jest tam mega złączka więc odpowiada ona za inne odbiorniki

drugą taką znalazłem ostatnio za lewym małym schowkiem przy słupku - znowu kilkadziesiąt kabli ale nie wiem do czego

Opublikowano

Witam. Podepnę sie pod temat chodzi oto ze brachol mi podłączył odwrotnie klemy na aku. I przestał działać central na przednich drzwiach reszta chodzi, nie reaguje na pilota, na guzik ani na zamykanie z kluczyka. Tylne i wlew sie zamyka szyby sie otwierają z pilota, przednie nie> bezpieczniki sprawdzone, pilota kodowałem. Mam 520 97 touringa

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...