Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanko czy jest taka opcja ze np ACS ABS swiruje albo jakis sterownik tego i moze to byc przyczyna np dlawienia sie samochodu bo zdarzyło i sie ostatnio cos takiego 2 kronie ze jechalem sobie i co jakis czas mrugło ACS kilkukrotnie i w tym czasie jak dodawałem gazu to samochud tak jakby sie lekko zadławil i zaraz bylo oki i tak kilkukrotnie, a w momencie kiedy ABS I ACS sie zaswieciło i zaczelo swiecic ciągle to wszystko ustało dodam tez ze ostatnio jak jade to przy wiekszych predkosciach zaswica sie ABS I ASC
Opublikowano
u mnie padał czujnik ABS to miałem takie objawy. Podłącz pod kąpa i wyjdzie bez problemu co masz nie tak. Czasem wystarczy przeczyścić ale nie zawsze chce łatwo wyjść czujnik. U mnie przyczyną padnięcia czujnika byo przegrznie łożyska i końcówka czujnika ABS poprostu sie rozwarstwiła i po czujniku. Dodam że jeśli rzeczywiście padł czujnik to kupuj tylko Siemens VDO orginał, na alledrogo gościu z Kielc ma od ręki zazwyczaj za około 250zł. Nie ma sensu pchać zamienników bo albo nie działają wcale albo po miesiącu kapeć a reklamacji napewno nie uznają, bo u nich wszystko zawsze działa.
Opublikowano

Po pierwsze szacun na SAMOCHUD :cool2:

ASC jak mryga to traci przyczepnosc. Logiczne w takim razie jest ze samochod niby sie dlawi ( moze bylo slisko) JAk ci padnie sterownik lub czujnik ABS to nie bedziesz mil ASC i ABS .

Opublikowano
dzieki za pomoc chłopaki a za błędy to sorki bo jak tak czytam teraz to sie aż nóż w kieszeni otwiera ale na szybkości pisałem więc podarujcie :D
Opublikowano
Może być też tak, że masz brudną przepustnicę (blokuje się), ale wtedy świeci również EML. Podłącz pod kompa i zobacz błędy, nie wiem jaki masz rok produkcji, ale przed liftem były dwa rodzaje sterowników abs i ten późniejszy z niebieskimi wtyczkami lubi się popsuć.