Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój Ojciec obecnie posiada 116i z 2009 r. BMW przysłało mu pismo dotyczące akcji serwisowej na wymiane cewek zapłonowych. Czy wiecie o co chodzi.? Na wymianę się zapisał ale silnik mu pracuje równo wiec nie wie o co chodzi :-) ? Ktoś już to "przeżył" z Was?

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy akcja dotyczy tylko 116i. Mam 118i z tego samego roku i już wymienione 2 szt (jedną w czasie gwarancji i jedną po na swój koszt).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mam pojęcia - przysłali pismo do nr VIN. Zadzwoń do ASO to Ci powiedzą.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko dział ok więc pewnie w 90% aut coś się dzieje . Albo nie zapalają albo nierówno silnik pracuje na wolnych obrotach.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
No kurde to się szybko ogarneli. Jakieś 1,5 miesiąca temu wymieniłem 2 sztuki (padła jedna po drugiej). Ciekaw jestem czy z związku z tym, że wymieniłem na własną rękę mogę żądać zwrotu pieniędzy.
Opublikowano
Mój Ojciec obecnie posiada 116i z 2009 r. BMW przysłało mu pismo dotyczące akcji serwisowej na wymiane cewek zapłonowych. Czy wiecie o co chodzi.? Na wymianę się zapisał ale silnik mu pracuje równo wiec nie wie o co chodzi :-) ? Ktoś już to "przeżył" z Was?

Cytat z pisma jakie otrzymałem od dealera, od którego zakupiłem samochód.

[...]

W ramach analiz jakości na bieżąco w firmie BMW stwierdzono, że w Państwa BMW może dojść do problemów z równomiernością pracy silnika oraz w niektórych przypadkach do zaświecenia się kontroli silnika.

[...]

To tyle, tytułem dlaczego, czas na moje odczucia po wymianie.

Wymiana, odbyła się w 3 dni temu. Za wcześnie jeszcze mówić, czy to rozwiązało definitywnie mój problem "z nierówną pracą silnika", z którym borykałem się od dwóch lat, ale na tą chwilę, odczuwam poprawę. Miałem wymieniane już wszystkie cewki (początek grudnia, 2011) i to nie rozwiązało problemu, więc się zastanawiam, czy akacja serwisowa dotyczy tych samych cewek czy nowszego modelu. Zobaczymy po wynikach.

Na pewno to nie rozwiązało mojego problemu z poniższego wątku, bo wczoraj zdarzyło się to ponownie :(

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

Wymiana, odbyła się w 3 dni temu. Za wcześnie jeszcze mówić, czy to rozwiązało definitywnie mój problem "z nierówną pracą silnika", z którym borykałem się od dwóch lat, ale na tą chwilę, odczuwam poprawę. Miałem wymieniane już wszystkie cewki (początek grudnia, 2011) i to nie rozwiązało problemu, więc się zastanawiam, czy akacja serwisowa dotyczy tych samych cewek czy nowszego modelu. Zobaczymy po wynikach.

"No i w [BAD] wylądował". Wczoraj zapaliła mi się kontrolka, zbyt niskiego ciśnienia oleju silnikowego. Po zgaszaniu samochodu i ponownym uruchomieniu kontrola nie zapaliła się ponownie, ale silnik zaczął tak jak poprzednio nierówno pracować. Poziom oleju w silniku według wskazania komputera jest prawidłowy.

Pozdrawiam,

lucius

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Twoj Ojciec ma w tym 116i motor 1.6 czy 2.0?

W czerwcu szykuje mi sie przeglad wiec bede musial o ta akcje sie podpytac.

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano

Twoj Ojciec ma w tym 116i motor 1.6 czy 2.0?

W czerwcu szykuje mi sie przeglad wiec bede musial o ta akcje sie podpytac.

Sam sobie odpowiem jako ze dzwonilem do serwisu BMW celem umowienia sie na przeglad - moje auto (116i 2.0 wyprodukowane w czerwcu 2010) nie jest objęte wspomnianą akcją serwisową.

Pzdr, MtothaJ
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
UPDATE - dostałem pisemko od BMW ze mój model również kwalifikuje się na wymianę cewek w ramach akcji serwisowej :idea:
Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
Ja juz jestem po wymianie cewek w Inchcape - oczywiscie nie ma zadnej odczuwalnej roznicy przed / po przeprowadzeniu tej akcji serwisowej, ale przynajmniej dobrze umyli samochod :D
Pzdr, MtothaJ