Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dziś korzystając z okazji wolnego dnia i tego że jest trochę chłodniej zrobiłem "dobrze" :mrgreen: swojemu autu czyli wysprzątałem lepiej niż na handel.

W schowku z kluczami tym w klapie bagażnika znalazłem taki malutki kluczyk.Myślałem że jest on od czegoś innego,ale ma on logo BMW i musi od czegoś być.

http://lh5.googleusercontent.com/-HsCSicgCuxI/T6Fts3CAYyI/AAAAAAAAAZ0/hN4xApWv0jU/s400/KLUCZYK..JPG

http://lh6.googleusercontent.com/-gjZXYb-ujEI/T6Ft0CEYPsI/AAAAAAAAAZ8/bTjznc9l3JM/s400/KLUCZYK.JPG

Ma może ktoś taki kluczyk do swojej "BU" ?

PS.Żeby umyć tylną szybę to trzeba mieć zdolności ekwilibrystyczne :mrgreen: .

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

W schowku z kluczami tym w klapie bagażnika znalazłem taki malutki kluczyk.Myślałem że jest on od czegoś innego,ale ma on logo BMW i musi od czegoś być.

przypuszczalbym , ze jest od bagaznika dachowego lub od zamkniecia odczepianej kuli haka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hak mam odkręcany na śruby.

Wrzuciłem fotę z drugiej strony.Tam jest wybity numer.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Kurde w życiu takiego nie widziałem :shock: Włóż go lepiej w ramkę :mrgreen: Może jakiś pracownik z BMW zostawił go tam, a poźniej swojej szafki nie mógł otworzyć hehe :D Kombinowałem, ale nie mogę na nic wpaść. Od haka na pewno nie bo inaczej wyglądają. A nie masz Cichy jakieś blokady dodatkowej? A może masz syrenkę od alarmu i tym kluczykiem aktywujesz bądź dezaktywujesz alarm?
Opublikowano

PS.Żeby umyć tylną szybę to trzeba mieć zdolności ekwilibrystyczne :mrgreen: .

To prawda. Dojście do tylnej szyby jest straszne, to samo tyczy się odkurzania tylnej półki...

Wybaczie za spam

A co do kluczyka, to pierwszy raz się z tym spotkałem :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale Ty pewnie nie masz już tych śrub skoro koła zdejmowałeś

Właśnie, że mam.

Tylko jak znajomy (poprzedni właściciel) miał problem z odkręceniem kół,to wziął lekarstwo na wszystko czyli młotek i usunął te zabezpieczenia ze śrub (zrobił je bez).

Mówił mi o tym,tylko w życiu bym nie wpadł na to, że ta blokada była na kluczyk.Myślałem o jakiejś tradycyjnej-zresztą nie wnikałem w to,bo jest mi do niczego nie potrzebna.

Swoją drogą to bardzo głupi patent na zabezpieczenie kół.Wiadomo jak się brudu nawali to kluczyk już nie wlezie i można się kluczem do kół po d*** :mrgreen: poklepać.

A co do kluczyka, to pierwszy raz się z tym spotkałem

Ja też.Nie widziałem jeszcze takiego zabezpieczenia kół-szczególnie, że to bardzo niepraktyczny sposób.

ec2Wze6.jpg