Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym, że zakupiłem niedawno auto a już siadło mi sprzęgło. Czy do mojej 320 podejdzie docisk z 316?

http://www.rallyshop.v10.pl/img/zdjecia/galerie--d--docisk-sprzegla-helix-bm_17149.jpg

Próbowałem porównać numery na stronie http://www.realoem.com, ale przekracza moje zdolności intelektualne swoimi zagadnieniami :? .

Mam akurat dostęp do docisku dla 316 i byłoby bosko gdyby pasował.

Opublikowano
Na allegro co druga aukcja dotycząca docisku do 1.8 ma też 1.6 czyli są takie same. Mówisz, że u Ciebie podeszło... muszę spytać mechanika bo miałem się sam za to brać, ale on mi zrobi tanio za 200zł niecałe więc nie ma co ryzykować. W Poniedziałek idzie do warsztatu jakby mi podeszło to się odezwę komuś się przyda.
Opublikowano

Żeby podeszło musisz zmienić jeszcze dwumasę.Jeśli nawet to zrobisz,to za chwilę będziesz pisał post "ślizga mi się sprzęgło".

Sprzęgło z 316,318 jest za słabe (za małe) by przenosić napęd w 150 konnym silniku.

Opublikowano
Żeby podeszło musisz zmienić jeszcze dwumasę.Jeśli nawet to zrobisz,to za chwilę będziesz pisał post "ślizga mi się sprzęgło".

Sprzęgło z 316,318 jest za słabe (za małe) by przenosić napęd w 150 konnym silniku.

maniura ma rację :cool2: cienkie takie sprzęgło ... ja zastanawiam się nad założeniem koła tarczy i docisku z 2.8 do mojej 320i tylko kurde się zastanawiam czy na bank mi podejdzie taki zestaw a nie chce mi się wywalać skrzyni na darmo :roll:

Opublikowano
maniura ma rację :cool2: cienkie takie sprzęgło ... ja zastanawiam się nad założeniem koła tarczy i docisku z 2.8 do mojej 320i tylko kurde się zastanawiam czy na bank mi podejdzie taki zestaw a nie chce mi się wywalać skrzyni na darmo :roll:

Podejdzie na bank ,skrzynia jest ta sama,więc można wkładać praktycznie każdy zestaw z kołem.

W 320i masz 228mm i jest to dobry zestaw do tego silnika,nawet 325 ma to samo sprzęgło i bez problemu daje radę.

Proponuję zostać przy 228 mm.

Opublikowano (edytowane)
nie mam dwumasy do 228 ;) rozsypała się i w tej chwili telepie mi całym silnikiem na wolnych obrotach :/ a jak gaszę silnik to jak w grzechotce :mrgreen: hehe ... a ten zestaw z 2.8 mogę mieć za 200 zł od kolegi z warsztatu z kołem dwumasowym tarczą i dociskiem :norty: Edytowane przez krystian
Opublikowano
jezeli tak tanio mozesz miec to bierz tylko jeszcze dwumase skołuj ;)